29/11

CC Roeselare: Nina Lauwaert zoals in 2018

atllnad-2791

Nina Lauwaert pakt de winst in Roeselare

Een onderbreking van één jaar veroorzaakte geen revolutie tijdens de CrossCup manche in Roeselare. Hanne Verbruggen/VITA, de beste in 2019, liep niet wegens een kwetsuur, steeplekampioene Eline Dalemans, derde in Mol, paste wegens een corona besmetting en Mieke Gorissen/ADD, tweede en beste Belgische in Mol, voelde zich nog niet voldoende hersteld van een recente corona besmetting. Ent toch bleven genoeg gevestigde waarden over voor een interessante strijd. Uiteindelijk was het Nina Lauwaert/ACW die haar zege uit 2018 overdeed.

De 33-jarige Waaslandse werd twee weken eerder tiende in Mol en zevende Belgische. In Deinze won ze wel overtuigend, maar toch stond ze niet als favoriete aan de start. Lisa Rooms/AVLO en Hanna Vandenbussche/AVR maakten in de lange cross van Roeselare aanvankelijk het mooie weer. Nina Lauwaert volgde in de tweede ronde op 20 meter van het leidende duo toen Hanna Vandenbussche de verkeerde richting uitgestuurd werd en in één klap als derde op 50 m volgde. Nina beende in dezelfde ronde Lisa Rooms bij en pakte zelfs nog elf seconden voorsprong om te winnen. Lisa Rooms, tweede, mocht evenwel de leiderstrui van de CrossCup aantrekken. Hanna Vandenbussche, een geboren en getogen Diksmuidse, die zich in Oud-Heverlee vestigde, maar bij AV Roeselare bleef, liep voor de vierde opeenvolgende keer met de derde plaats weg en gaf 27 seconden toe. Sofie Van Accom/ACHL werd vierde op een minuut. Na een VAL-kwartet volgden evenveel LBFA-atletes. Zij zorgden wel voor verrassingen. Nationaal kampioene 10.000m Florence De Cock/WACO werd verwacht. De Luikse viel evenwel naar de dertiende plaats terug. Elodie Van Den Abeele/ACLO kwam aan als vijfde en Roxane Cleppe/UAC uit het Henegouwse Gosselies ging als beste belofte Mathilde Deswaef/WS en Juliette Thomas/DAMP vooraf.

De LBFA atletes maakten ook het mooie weer bij de korte cross. Europees indoorkampioene 1500m Elise Vanderelst/MOHA haalde het met 100 meter voorsprong op Vanessa Scaunet/CABW. De Alkense studente geneeskunde Paulien Nelissen/OEH eiste de derde plaats op. Annelies Nijssen/ATLA verwees in een Lanakens junioronderonsje Fien Peussens/ATLA naar de tweede plaats. Elke De Dobbelaere/DUFF pakte een knappe derde plaats, ondanks een val met twee sterk gehavende knieën als gevolg.   Charlotte Penneman/ACW kwam als scholiere niet voor een EK-ticket in aanmerking. Zij deed het toch in stijl, want ze won van een verbazend lang aanklampende Dorien Poppe/AVLO. AC Waasland vierde nog een derde zege, want Lieselotte Beck/ACW verwees bij de masters Saartje Speleers/OB naar de tweede plaats. In de cadettencross Alison Debouver soleerde 30 seconden voorsprong bijeen.

Meer nieuws over de EK-selectie volgt dinsdag en de volledige uitslag van de CrossCup in Roeselare vind je hier