28/11

CC Roeselare: Michael Somers haalt het na weergaloos spektakelstuk

atllnad-2868

Nicolaï Saké, Lahsene Bouchikhi, Isaac Kimeli en Michael Somers op het modderige parcours in Roeselare

Dat de CrossCup in Roeselare elk jaar voor enkele verrassingen garant staat, weten we inmiddels wel. Maar een spektakel zoals zondag op Schiervelde, dat hebben we toch nog zelden gezien. Dat hevige regenval het parcours had omgedoopt tot een waar modderbad hielp natuurlijk om het allemaal een tikje extra heroïsch te maken. Het was Michael Somers die het best door het diepe slijk ploeterde en favoriet Isaac Kimeli verraste voor de zege.

Het was Lander Tijtgat/ALVA, die in principe zijn allerlaatste race liep, die het eerste kopwerk voor zijn rekening nam in de lange cross. Helaas werd in de tweede ronde zijn schoen uitgetrapt en viel hij uit de top 40. Bijzonder pijnlijk, tragisch zelfs voor iemand die zo hard heeft toegewerkt naar deze wedstrijd. Na een dijk van een inhaalrace werd hij nog dertiende. Ondertussen had voorin Isaac Kimeli/OEH overgenomen. Hij joeg het tempo stelselmatig de hoogte in tot er niemand meer kon volgen. Hij leek op weg naar een afgetekende zege, maar viel in de slotronde plots helemaal stil.

Michael Somers/LYRA had zijn wedstrijd beter ingedeeld dan Isaac en ging in het slot erop en erover. Net als in Mol kroonde Michael zich tot de beste landgenoot, al was dat in Roeselare nog een stevigere stunt omdat de concurrentie er een pak groter was. Ook Nicolaï Saké/LYRA viel in het slot nog op de nek van Isaac. Ze gingen een millimeterspurt aan, maar Isaac kon de tweede plaats nog net vasthouden. Nicolaï was terecht dolblij met zijn derde plaats.

De nog altijd maar negentienjarige Ruben Querinjean/WACO liep naar een indrukwekkende vierde plaats, maar komt op het EK in Dublin voor Luxemburg uit en moet dus niet in rekening worden gebracht voor de Belgische selectie. Dat laatste geldt wel voor Pieter-Jan Hannes/ACHL, die weer op hoog niveau acteert en vierde Belg werd. Lahsene Bouchikhi/RESC was zesde, als vijfde landgenoot. Bij de beloften ging Marco Vanderpoorten/HAMM in het slot voorbij Guillaume Grimard/DCLA. Arnaud Collard/HERV was verrassend derde belofte, voor Ward Leunckens/LYRA.

In de korte cross domineerde Ruben Verheyden/EA van bij de start. Hij hield het vol en haalde het knap voor Stijn Baeten/DCLA en Robin Hendrix/OEH. Bij de juniores – de jongste EK-categorie – haalde Mathis Lievens/VAC het nipt voor Wout Louagie/OB. Kobe Van Rie/ACG en Noah Konteh/OLSE maakten de top vier compleet. Bij de scholieren was Simon Jeukenne/HERV afgetekend de beste en bij de cadetten was de winst voor Willem Renders/HCO.

Meer nieuws over de EK-selectie volgt dinsdag en de volledige uitslag van de CrossCup in Roeselare vind je hier