25/11

CC Roeselare: Lauwaert en Kimeli aan de top

atllnad-1988

Nina Lauwaert onbedreigd naar de zege.

Nina Lauwaert en Isaac Kimeli zijn op Schiervelde de winnaars geworden van de derde manche van de CrossCup in Roeselare. Lauwaert was duidelijk de sterkste en haalde het na een wedstrijd waarin ze al in het begin de forcing voerde. Kimeli keek wat meer de kat uit de boom en was de beste aan het slot van een razend spannende mannenwedstrijd.

Al wie Nina Lauwaert/ROBA de afgelopen maanden wat in de gaten heeft gehouden, weet dat ze in de vorm van haar leven verkeert. Lange wedstrijden op straat zijn echter nog iets anders dan crossen, en dus bleef het toch wat koffiedik kijken waar ze in Roeselare zou uitkomen. Al heel snel liet ze haar ambities blijken, en stuwde ze het tempo de hoogte in. Sofie Van Accom/ACHL ging nog lang mee, maar kraakte uiteindelijk ook. Nina was buiten categorie en liep onbedreigd naar haar eerste CrossCup-zege; ook Sofie had een goede dag en kon haar tweede plaats vasthouden. Hanna Vandenbussche/AVR, die haar koers op een andere manier indeelde, naderde in het slot wel tot op de hielen van Sofie en werd derde. Belgisch kampioene Imana Truyers/CABW was vierde. Vanessa Scaunet/CABW werd eerste belofte op een mooie zesde plaats.

Bij de mannen zag het wedstrijdverloop er heel anders uit. Na meer dan drie kilometer liepen de mannen van de lange cross nog altijd met negen bij mekaar. De favorieten keken naar elkaar en voelden weinig behoefte om de wedstrijd te maken. De groep dunde wel ronde na ronde uit, tot uiteindelijk alleen trainingsmaatjes Isaac Kimeli/OEH en Robin Hendrix/OEH overbleven. Isaac kon Robin net de baas blijven in de spurt om de zege, Lander Tijtgat/EA snelde naar de derde plaats. Dame Tasama/VAC leek verschillende keren te moeten lossen, maar kon wel de vierde plaats veiligstellen. Michael Somers/LYRA, net terug van enkele maanden in de VS, klopte Jeroen D’hoedt /CABW voor de vijfde plaats. Simon Debognies/OEH was als achtste afgetekend de beste belofte.

Pieter-Jan Hannes/OLSE had iets recht te zetten na zijn tegenvallende prestatie op de lange cross in Mol, en koos in Roeselare voor de korte cross. Die domineerde hij van begin tot eind, om het uiteindelijk ook te halen voor collega 1500 meterspecialist Ismael Debjani/CABW.

Bij de juniores meisjes koos Mathilde Deswaef/WS voor een opbouwende wedstrijd, en nam pas in de laatste 50 meter afstand van Febe Triest/HAMM. Bij de jongens stond er geen maat op Tim Van de Velde/DUFF, Thomas Vanoppen/ACHL was dolgelukkig met zijn tweede plaats.

Bekijk hier de resultaten.