21/10

CC Relays: Vijfde op rij voor OEH-mannen, CABW bij de vrouwen

nad-0335atll

Ook bij de jeugd was de opkomst massaal in Gent.

Er was spanning tijdens de openingsmanche van de Structabo CrossCup aan de Blaameersen in Gent, maar alleen voor de ereplaatsen. Voor de winst stond er absoluut geen maat op OEH bij de mannen en CABW bij de vrouwen. De Hallenaars wonnen al voor de vijfde keer op rij, de Waals-Brabanders moesten vorig jaar nog een Poolse ploeg voor zich dulden.

Vanessa Scaunet/CABW onderstreepte als startloopster meteen de ambities van CABW, en gaf het stokje als eerste door aan Stephanie Barnes/CABW. De Britse, die nu al jaren in Leuven woont, diepte de kloof stevig uit, waardoor Imana Truyers/CABW met een comfortabele voorsprong kon beginnen. De titelverdedigster in de CrossCup en nationale veldloopkampioene kon de bonus makkelijk vasthouden, en begint net als een jaar geleden als leider in het klassement.

Voor de tweede plaats was het wel spannend. Sofie Van Accom/ACHL, die met Kaat Vermeulen/ACHL en Goele Truyers/ACHL aantrad, kon uiteindelijk Lisa Rooms/OEH voorbijgaan voor die tweede stek. Samen met Lindsey De Grande/OEH en Astrid Verhoeven/OEH kon Rooms wel een podiumplaats bemachtigen.

Bij de mannen ging Robin Hendrix/OEH voor de favorietenploeg al in de eerste meters tegen de grond, maar hij kon nog mooi als vijfde wisselen. Het was Valère Hustin/DAMP die als eerste wisselde, maar Dampicourt zou uiteindelijk pas 41e worden. De beperkte schade die door Hendrix was opgelopen, werd door Simon Debognies/OEH ruimschoots rechtgezet. Hij lanceerde Isaac Kimeli/OEH met grote voorsprong, en uiteraard liet die zich niet meer bijhalen.

Ze waren op voorhand nergens bij de favorieten genoemd, maar Eendracht Aalst, met de van Vilvoorde teruggekeerde Lander Tijtgat/EA als ijzersterke slotloper, liep afgetekend naar de tweede plaats. Tijtgat werd voorafgegaan door Sven Bombeke/EA en Pieter Claus/EA. Ook de nummer drie was enigzins verrassend, maar slotloper Wesley De Kerpel/ROBA maakte indruk, en ook Lahsene Bouchikhi/ROBA en broer Kevin De Kerpel/ROBA deden het voordien al goed.   

Bekijki hier de resultaten.