27/10

CC Relays: OEH voor de zesde keer op rij, VITA verrast bij de vrouwen

nad-4177atll

De VITA-vrouwen verrasten met een zege bij de Relays.

De openingsmanche van de CrossCup heeft één verwachte en één hele verrassende winnaar opgeleverd. De Relays, aan het Donkmeer in Berlare en niet meer aan de Blaarmeersen in Gent, vormden zoals steeds een bijzonder leuk kijkstuk. OEH was buiten categorie bij de mannen, VITA een onverwachte winnaar bij de vrouwen.

CABW begon als titelverdediger en uitgesproken favoriet bij de vrouwen in Berlare, en startloopster Vanessa Scaunet/CABW zette dat nog eens in de verf door met een straatlengte voorsprong als eerste te wisselen voor Hanne Van Loock/DCLA. De Leuvenaars bleven ook in de tweede ronde verrassen met dank aan een sterke Nele Tordeur/DCLA, die haar nieuwe club naar de leiding bracht. Net voor de laatste wissel moest ze wel nog Camille Muls/RESC laten passeren. Bij CABW bleek Imana Truyers/CABW ondertussen nog niet in haar beste doen, ze verloor meer dan 20 seconden op Camille. Eerder onopvallend hadden Sara Segers/VITA en Karin Nieuwenhuijsen/VITA ervoor gezorgd dat ook de Ninovieters helemaal voorin waarin beland. Een zegen voor Hanne Verbruggen/VITA, die al snel de leiding nam en alleen maar verder wegliep van de verzamelde tegenstand. Stephanie Barnes/CABW kon de Waals-Brabanders nog de tweede plaats bezorgen, Hanna Vandenbussche/AVR rondde knap teamwerk van Veerle Dejaeghere/AVR en Evy Pieters/AVR af en loodste Roeselare naar de derde plaats.

Bij de mannen was het natuurlijk geen surprise dat Isaac Kimeli/OEH als eerste wisselde, maar Pieter Sisk/DCLA kon wel binnen de seconde blijven, waardoor de Leuvenaars net als bij de vrouwen als tweede vertrokken. Isaac loste zijn Franse clubgenoot Hugo Hay/OEH af, en die sloeg een zodanig grote kloof dat de wedstrijd eigenlijk al gelopen was. Een ijzersterke John Heymans/DCLA was wel de verrassing van de dag, want hij verstevigde de tweede plaats van DCLA in plaats van terug te vallen. Robin Hendrix/OEH snelde zonder problemen naar de zesde zege op rij voor OEH, slotloper Guillaume Grimard/DCLA kreeg in de strijd om de tweede plaats Dorian Boulvin/CABW en Soufiane Bouchikhi/RFCL achter zich aan. Guillaume was echter in goeden doen en hield zowaar stand. Niemand die deze Leuvense ploeg – de B-ploeg nota bene, de A-ploeg van Dries Basemans/DCLA finishte als zevende – op de tweede plaats had voorspeld. Soufiane loodste RFCL naar het podium, CABW was vierde.

Bij de juniores meisjes stond er geen maat op Lanaken: Lina Mebis/ATLA, Annelies Nijssen/ATLA en Fien Peusens/ATLA duldden geen tegenstand, en dat terwijl Fien nog maar eerstejaars scholiere is! Bij de jongens zorgde Eendracht Aalst voor een stunt door twee ploegen op het podium te brengen: Raf Van Den Broeck/EA, Simon Meganck/EA en Ruben Verheyden/EA waren outstanding, Stijn Van Nieuwenhove/EA, Jarich Van Ryckeghem/EA en Toon Poppe/EA samen derde.

Bekijk hier de resultaten.