04/11

CC Mol: Poolse en Duitse zege, Truyers en Kimeli beste landgenoten

atllnad-0027

Beste Belgische Imana Truyers samen met beste belofte Lisa Rooms en het internationaal podium.

De Poolse Anna Gosk bij de vrouwen en de Duitser Samuel Fitwi bij de mannen zijn de winnaars geworden van de eerste individuele manche van de CrossCup in Mol. Beste Belgen waren onze nationale veldloopkampioenen, Imana Truyers en Isaac Kimeli.

Geen enkele maat stond er bij de vrouwen op het duo Anna Gosk en Katarzyna Rutkowska, de winnares van vorig jaar aan het Zilvermeer. Gosk was dit jaar de beste, de Ierse Shona Heaslip mocht mee het podium op. Imana Truyers/CABW deelde haar wedstrijd goed in en liep in het slot naar de zesde plaats, waardoor ze zich beste Belgische kon noemen voor Sofie Van Accom/ACHL en Hanna Vandenbussche/AVR.

Bij de mannen nam Isaac Kimeli/OEH ondanks zijn berucht eindschot heel veel kopwerk voor zijn rekening. Hij wist er alle landgenoten mee te slopen, maar niet de Duitser Samuel Fitwi, vorige week ook al de beste in Heverlee. Fitwi was een categorie apart en won, Isaac zag Dame Tasama/VAC nog heel fel naderen in het slot. Isaac kon toch nog eerste landgenoot blijven, voor Dame en Lander Tijtgat/EA.

Op de korte cross vertrok Kevin De Kerpel/ROBA als een speer, maar hij finishte uiteindelijk als vijfde. Valère Hustin/DAMP ging er al relatief snel vandoor. Ismael Debjani/CABW liep het gat op de laatste zandstrook met een verschroeiende versnelling dicht, maar moest in de spurt het onderspit delven voor Valère. Thuisloper Yannick Michiels/VMOL werd derde.