10/11

CC Mol: Kimeli heer en meester, Verbruggen tweede na Nederlandse Bakker

tllnad-5308

Isaac Kimeli bij zijn aankomst in Mol.

Isaac Kimeli en Jasmijn Bakker uit Nederland hebben de CrossCup aan het Zilvermeer in Mol op hun naam geschreven. Bij de vrouwen was Hanne Verbruggen tweede na Bakker, als eerste Belgische. Zowel Kimeli als Verbruggen lopen verder uit in het klassement na hun eerdere zeges in Berlare.

Bij de vrouwen ging Hanne Verbruggen/VITA er als een raket vandoor, en ze bouwde haar voorsprong alleen maar verder uit. In de slotronde moest ze een klein beetje gas terugnemen en daardoor kwam de Nederlandse Jasmijn Bakker nog over haar heen voor de zege. Hanne was wel simply the best onder de Belgen: Eline Dalemans/AVLO was de dichtste belager op plaats vijf, Sofie Van Accom/ACHL schoof door een snelle ronde nog op naar zeven.

De lange cross bij de mannen kende een heel ander verloop. Een grote kopgroep bleef lange tijd samen, het waren vooral Dorian Boulvin/CABW en Michael Somers/LYRA die het tempo bepaalden. Het was uiteindelijk de Duitse favoriet Samuel Fitwi die de boel deed ontploffen, maar in de spurt moest hij de duimen leggen voor Isaac Kimeli/OEH, die het zo voor de allereerste keer haalde in Mol. Na de Duitser haalde Michael het van Dorian om de derde plaats.

De korte cross werd de grote Robin Hendrix/OEH-show. Niemand kwam tot aan zijn enkels, Robin moest niet eens doorduwen om een gigantische kloof te slaan. Valère Hustin/RFCL klopte Thomas Vanoppen/ACHL in een spurtje voor de tweede plaats.

De juniores meisjes lopen in Mol altijd bij de seniores, en het was Febe Triest/EA die het makkelijk haalde. Bij de jongens haalde Abdullah Dubad/KKS het na een pittig duel met Ward Leunckens/ABES.

Bekijk hier de resultaten van Mol.