05/11

CC Mol: Bouchikhi en Truyers stevig in de leiderstrui

rsz-d4s75921

Imana Truyers

Imana Truyers en Soufiane Bouchikhi toonden zich in het Molse zand met voorsprong de beste Belgen bij de eerste individuele manche van de CrossCup. Ze kruipen stevig in de leiderstrui.

Bij de vrouwen voerde Imana Truyers/CABW in het begin de forcing, om vervolgens goed mee te schuiven in een vooral door buitenlanders gekleurde kopgroep. De zege was uiteindelijk net als in Gent voor de Poolse Katarzyna Rutkowska, Imana werd vijfde. Sofie Van Accom/ACHL liep als tweede Belgische binnen, Hanna Vandenbussche/AVR als derde.

Soufiane Bouchikhi/RFCL liet er in de lange cross bij de mannen geen gras over groeien. Van in het begin gooide hij de knuppel in het hoenderhoek, en zijn voorsprong werd tijdens de wedstrijd alleen maar groter. Net als Imana is Soufiane nu topfavoriet voor de eindzege in de CrossCup. Een eind achter hem, maar een even groot eind voor de overige tegenstand, liep Lander Tijtgat/VAC in zijn eerste wedstrijd in liefst vier jaar sensationeel richting tweede plaats. Spanning was er alleen om plaats drie, die uiteindelijk naar Robin Hendrix/OEH ging.

In de korte cross domineerde Jeroen D'hoedt/CABW van in het begin. Valère Hustin/DAMP was verrasend tweede, voor Ali Hamdi/DCLA en Ismael Debjani/CABW.