19/01

CC Hannuit: Van Accom en Bouchikhi voor het eerst dit seizoen beste Belgen

nad-6271

Sofie Van Accom.

De Poolse Anna Gosk en de Duitser Samuel Fitwi waren met overschot de sterksten in de CrossCup van Hannuit. Zowel bij de vrouwen als de mannen was de beste Belg iemand die daar pas voor het eerst dit seizoen in slaagde: Sofie Van Accom als vierde vrouw en Soufiane Bouchikhi als derde man.

De omloop in Hannuit, al enkele jaren pal in het midden van de dorpskern, lag er beter beloopbaar bij dan doorgaans het geval. De modder was slechts in heel beperkte mate aanwezig.

Sofie Van Accom/ACHL vond dus helemaal haar ding, al koos ze voor een voorzichtige start. Anna Gosk stoof er al van bij de start vandoor en werd niet meer bijgebeend, de Roemeense Roxana Birca was afgetekend tweede. Stephanie Barnes/CABW kende haar dagje en kroonde zich tot LBFA-kampioene, achter haar vochten de Belgen het uit voor de prijs van eerste landgenoot. Sofie deelde haar wedstrijd het best in en had nog een sterke laatste ronde in huis, ook Lisa Rooms/OEH was meer dan tevreden als tweede Belgische. Belgisch kampioene Hanna Vandenbussche/AVR, die het op het einde wat lastig kreeg, was derde landgenote. Hanne Verbruggen/VITA ontbrak wegens ziekte.

Bij de mannen nam Dieter Kersten/ADD verrassend het kopwerk voor zijn rekening in de eerste kilometer, daarna nam de Brit Andy Vernon over. Alleen de Duitser Samuel Fitwi en onze Soufiane Bouchikhi/RFCL konden volgen. Fitwi kwam nooit aan kop, maar bleek in de slotronde nog over grote reserves te beschikken en liep makkelijk weg. Soufiane verloor de sprint om de tweede plaats van Vernon, maar was wel beste Belg én LBFA-kampioen. Dieter Kersten/ADD klopte Lahsene Bouchikhi/RESC in een leuk spurtje voor de vierde plaats. Isaac Kimeli/OEH stond niet aan de start, hij is op hoogtestage.

In de korte cross gingen de zeges naar Robin Hendrix/OEH en Zenobie Van Gansbeke/ACME. Bij de juniores schoten Wout Debroyer/DCLA en Annelies Nijssen/ATLA de hoofdvogels af.

Bekijk hier meer info over Hannuit.