06/05

BVV Meisjes: vijfde titel voor AV Toekomst

avt

Het winnende meisjesteam van AV Toekomst.

De meisjes van AVT zijn in Mol met groot overwicht voor het vijfde jaar op rij kampioen geworden in de hoogste afdeling. KAAG won met het allerkleinste verschil de strijd om de tweede plaats ten koste van ACW dat met hetzelfde puntenaantal eindigde en derde werd.

AVT leidde bij alle tussenstanden. De favorieten uit Limburg konden zonder problemen hun kampioenstitel voor de vierde keer op rij verlengen. Met 247 punten troonden ze ver uit boven de tegenstand.
KAAG eindigde na een knappe comeback (van de vijfde plek in de voorlaatste tussenstand naar de tweede plaats) op grote achterstand met 210,5 punten ex aequo met AC Waasland. Maar KAAG had meer individuele overwinningen (zes stuks bij de cadetten) en kreeg de tweede plek. AC Herentals (209,5 punten) eindigde op de ondankbare vierde stek. Net als ACW presteerde ACHL sterk in de estafetten, maar hun eindsprintje kwam net te laat.
De twee andere Antwerpse clubs, organisator Vabco Mol en OLSE Merksem, bengelden heel de Bekerdag onderaan. Ze eindigden laatste (Vabco Mol met 117 punten) en voorlaatste (OLSE met 118 punten). Beide clubs zagen heel wat sterke scholieren overgaan naar de juniorescategorie en konden dat onvoldoende compenseren.
Het zonnetje was dan wel van de partij in Mol, maar de vervelende tegenwind speelde voor heel wat wedstrijden als spelbreker. Echte uitschieters bleven uit in domein Den Uyt. Maar uiteraard waren er uitzonderingen. Bijvoorbeeld de 1m65 van eerstejaarsscholiere Nina Hespel/DCLA en de 1m63 van cadette Margot Swennen/ATLA in het hoogspringen, de solo naar 4'33”54 van Nanouk Stevens/ACW op de 1500m en een 25”31 op de 200m (met 1.3m tegenwind) van Jill Bracke/RCG.

Een overzicht van de Bekercompetitie kan u hier bekijken.