04/05

BVV Meisjes: Nieuwkomer Lyra van begin tot einde de beste op eigen terrein

nad-7737a

De meisjes van LYRA zorgden voor een stunt door als nieuwkomer in de hoogste afdeling meteen de titel te grijpen. Herentals en KAA Gent mochten mee op het podium.

Het Netestadion in Lier was zaterdag het strijdtoneel voor een zeer spannende Beker van Vlaanderen.  De cadetten en scholieren meisjes vochten een verbeten strijd uit in de hoogste afdeling.  Op nieuwkomer en thuisploeg AC Lyra (vorig jaar gepromoveerd) stond echter geen maat. 

Vanaf de eerste tussenstand die op het scorebord  verscheen, gingen ze aan de leiding om deze niet meer af te staan.  Halfweg de competitie stond zowaar die andere nieuwkomer, ASV Oudenaarde, op de tweede plaats, gevolgd door de kampioen van vorige jaar, AV Toekomst. Plaats 4 en 5 waren echter niet ver weg.  AC Herentals en KAA Gent, volgden op enkele punten.  Voor de aflossingen was er nog veel mogelijk……

ASVO werd de pechvogel van de namiddag.  Door een diskwalificatie in de aflossing bij de scholieren werden zij uiteindelijk 6de.  AC Waasland beende AV Toekomst bij en beide teams werden 4de met gelijke punten.  KAA Gent liep 2 zeer goede aflossingen en kwamen zo als 3de op het podium terecht.  Ook Herentals puurde nog heel wat punten uit de laatste nummers en de aflossing en benaderde uiteindelijk AC Lyra tot op 7 punten.  Maar het laatste meisjesteam dat zich Vlaams interclub kampioen mag noemen (volgend jaar is er een gemengde competitie) ,  is AC LYRA !

Door de wijziging in de organisatiewijze zijn er voorlopig geen dalers.  Looise en Roba werden 11de en 12de.  Zij zijn dus afhankelijk van wat hun mannelijke collega’s morgen doen.

In zijn slottoespraak feliciteerde VAL-voorzitter Gery Folens de 80 medewerkers van AC Lyra en de juryleden voor hun zeer goede organisatie en bedankte hen voor hun inzet ondanks het met momenten atletiekonvriendelijke weer.

Bekijk hier het overzicht van de Bekerfinales bij de meisjes.