05/05

BVV Jongens: opnieuw KAA Gent !

mini-jd38874-00001

Vier op een rij voor de cadeten en scholieren van KAA Gent. AC Deinze en Herentals naderden in Sint-Niklaas het dichtst.

AC Waasland was zondagnamiddag gastheer voor de Beker van Vlaanderen in de hoogste landelijke afdeling.  Bij de eerste tussenstand ging KAA Gent, de kampioen van de voorbije driejaar al direct aan de leiding.  Deinze, AC Waasland, AVLO en ACHL volgenden op korte afstand. 

Halfweg de wedstrijd was er even verwarring toen de live results plots foute tussenstanden weergaf.  Dit euvel werd door de organisator snel gecounterd.  KAA Gent bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit.  De strijd voor de  andere podiumplaatsen bleef ongemeen spannend.  Deinze en AC Herentals deden verschillende keren haasje over.

Tijdens de afsluitende aflossingen deed Deinze het zowel bij de cadetten als de scholieren beter dan ACHL.  Hierdoor sprokkelden zij de nodige puntjes om de  tweede plaats naar zich toe te trekken.  ACHL moest (en was) tevreden met de derde  plaats.  KAA Gent werd oververdiend Vlaams interclublkampioen met een voorsprong van liefst 44 punten !

Intussen vochten OEH, Eendracht Aalst en Looise een strijd uit in de onderste regionen.  OE Halle kon echter bij de cadetten geen aflossingsploeg opstellen, Looi en Eendracht Aalst werden bij de scholieren gediskwalificeerd.  Uiteindelijk werd Looise 10de, Eendracht Aalst 11de en OEH 12de.

Tijdens de podiumceremonie sprak VAL-voorzitter Gery Folens zijn waardering uit voor de vlotte organisatie en bedankte hij de juryleden voor hun inzet.

Bekijk hier het overzicht van de Beker Van Vlaanderen voor jongens.