07/05

BVV Jongens: Ook KAA Gent verlengt titel

mini-jd26008

Het podium in Maldegem: KAAG verlengt z'n titel, DCLA (links) is vice-kampioen en AVLO wordt derde.

Net als in 2016 ging de Beker Van Vlaanderen voor cadetten en scholieren naar KAAG. Ook dit jaar was er tegen ‘De Koninklijke’ weinig te beginnen. In sportcentrum Maurits De Waele in Maldegem waren het DCLA en AVLO die het podium vervolledigden.

Van bij het begin van de middag, ging KAAG resoluut aan de leiding. Gestaag bouwden ze hun voorsprong verder uit, en die bedroeg aan het eind bijna veertig punten. Gisteren was KAAG ook al tweede bij de meisjes, en samen zijn zij zo zonder enige twijfel dé jeugdclub van het weekend.
Voor de tweede en derde plaats was er meer spanning. Daring Leuven, AV Lokeren en AC Meetjesland wisselden mekaar in de voorlopige tussenstanden af. Meetjesland was niet alleen de thuisclub, maar ook een nieuwkomer in Landelijke 1 na promotie in 2016. Voor het podium bleek het uiteindelijk nog net iets te vroeg, maar een mooie vierde plaats was het deel van de organisator.
DCLA haalde het uiteindelijk voor de tweede plaats van AVLO. De provincie Antwerpen kende zonder meer een slecht weekend: na gisteren OLSE en VMOL bij de meisjes, komen de degradanten bij de jongens met LYRA en AVZK opnieuw allebei uit Antwerpen.

Bekijk hier het overzicht van de Bekercompetitie bij de cadetten en scholieren jongens.