07/07

Bultheel moet WK uit het hoofd zetten

belgaimage-94802198

Michael Bultheel.

De teenblessure die Michaël Bultheel maanden belette om met spikes te trainen, houdt hem ook weg van het WK atletiek. Hij heeft het idee om alsnog het minimum te lopen, definitief moeten laten varen.

Behalve op de interclub, waar hij 52.23 noteerde in de 400 horden, kwam Michaël Bultheel/FLAC dit seizoen nog geen enkele keer in actie. Ook op de interclub was het al door te pijn heen bijten uit liefde voor de club. Sesamoiditis of pijn aan de grote teen, speelde Michaël, die ondertussen wel in het huwelijksbootje stapte, maandenlang parten. “Ik geraakte er maar niet vanaf. Ondertussen gaat het beter, maar ik kon nog veel te weinig specifiek werk verrichten. Het WK halen lukt niet meer. Ik focus mij op augustus.” Eerder nam Michaël al aan acht grote toernooien bij de seniores deel.

De trainingsstage van Isaac Kimeli/OEH in het Zwitserse Sankt-Moritz verloopt ondertussen volledig naar wens. De Nacht van de Atletiek is de enige kans die hem nog rest om zich voor het WK in Londen te kwalificeren.