25/08

Blik op weekend: provinciale estafetten

dsc-2753
Een weekje hebben we respijt gekregen om wat af te kicken van de Spelen, maar nu is het opnieuw tijd om zelf in actie te treden. Zoals bij de provinciale estafettekampioenschappen van zondag bijvoorbeeld…

Naast een Kids’ Athletics in Ekeren, wordt vrijdagavond het atletiekhoofdstuk ook op gang getrokken door een jeugdmeeting in Maldegem.

Zaterdag is het opnieuw superdruk op alle fronten. In Ieper wordt er snel gewandeld voor de nationale pistetitels 20 kilometer mannen en 10 kilometer vrouwen. Bekijk hier bijkomende info van dit kampioenschap. Vabco Mol organiseert de laatste Flandersclassic van de zomer (de vroegere B-meetings), waar ook de plaatselijke hamerspecialisten een aardig woordje zullen meepraten bij de verdeling van de provinciale hamertitels.  En ook de VAL-Jongerentrofee wordt zaterdag afgerond. Zowel in Tessenderlo als in Brugge kunnen de jonge meerkampers nog puntjes verzamelen om in het eindklassement te worden opgenomen (bekijk hier de voorlopige tussenstand).

Daarnaast is er zaterdag nog een ruime keuze voor iedereen: jeugdmeetings in Vosselaar (ATAC), Vilvoorde (SPVI), en Boechout. In Deinze kunnen de masters aan de slag samen in een open meeting met cadetten en scholieren. Andere open meetings zijn er in Kortenberg, Sint-Niklaas (kampen) en Ieper (FLAC). Op de Leuvense Oude Markt is er vanaf de namiddag ook een spectaculaire streetvault.

Zondag worden de provinciale estafettekampioenschappen afgewerkt. De vijf locaties zijn Bornem (SPBO, Antwerpen), Huizingen (OEH, Vlaams-Brabant), Lanaken (MACD, Limburg), Aalst (EA, Oost-Vlaanderen) en Roeselare (AVR, West-Vlaanderen).

De allerlaatste (open) vakantiemeeting wordt woensdagavond 31 augustus afgewerkt in Ninove.

De Warande van Turnhout is zaterdagavond het centraal punt voor de GVA Dwars door Turnhout (AVT, max.11K). Zondag staan er drie andere stratenlopen geprogrammeerd: Dwars door Oetingen (ACP, tevens het provinciaal kampioenschap halve marathon); de Callipage Run in Wetteren (RCG, max.10K) en de Zilveren Helmen Run in Halen (DCLA, max. 10K). Dinsdagavond 30 augustus wordt de vakantie al lopend afgerond met Dwars door Aartselaar (AVKA, max.10K).

Klik hier voor de wedstrijdkalender van Atletiek Vlaanderen.