19/03

BK veldlopen Masters: Tom Van Rooy de beste

-d4s0824web
Op een bochtenrijk parcours, doorspekt met nijdige hellingen en enkele modderstroken, kwamen de “echte” veldlopers volop aan hun trekken. Jammer was wel, dat met Alexander Diaz Rodriguez/BEHO-M35 (ziek) en Patrick Vandebosch/ADD-M50 (gekwetst) twee titelkandidaten ontbraken, maar het mag gezegd dat voor elke kampioen de titel dik verdiend was.

Tom Van Rooy/ACHL-M35 liep de hele wedstrijd aan de leiding en bleef in de laatste ronde netjes buiten schot van een oprukkende Steven Heemskerk/ATLA (zilver) die Jean Charles Byl/WS (brons) in extremis remonteerde. Arnaud Lecoeuche/JSMC-M40 kreeg heel wat weerwerk van een fel aandringende Kurt Maenhout/HALE, maar slaagde er niettemin in zijn eerste crosstitel veilig te stellen.

Uittredende kampioenen als John Kluskens/LAT-M45 en Patrick Van Daele/ROBA-M50 domineerden hun categorie, en dit was tevens het geval met Toon Van Cauteren/RCG-M55 en Lucien Heyde/ACME-M60 die net als in het BK 1500m indoor volop demonstreerden. De zege van Erik Leyseele/BEHO-M65 met Jozef Claessens/VOLH en Jozef Van Thienen/GRIM op de ereplaatsen, was evenmin een verrassing, maar de overwinning van Pierre Van Assche/SPBO-M70 die Jacky Merckx/OEH en favoriet Rene Versteven/BONH het nakijken gaf, was het wél. Probleemloze titelverlenging was er voor Herman Janssens/GRIM-M75 terwijl Roger Knockaert/BEHO de titel M80 op zak stak.

Bij de vrouwen kregen we een totaalzege van Sandrine Host/RFCL-W40 die leeftijdsgenote Sabine Froment/ARCH en W35 Mona Rahmé/DCLA voorafging. Kathleen Steenhaut/VS-W50 (foto) deed het haar na door Els Van Hooydonck/ESAK-W45 in de laatste ronde uit haar tred te lopen. Niet dat het enig verschil maakte, want beiden werden een titel rijker. Titelverlenging was er verder voor Marina Steppe/ALVA-W55 en Annemie Vissers/ACHL-W60. Charline De Waele/KAAG, die twee dagen geleden haar 65ste verjaardag vierde, bekroonde dit al met een eerste crosstitel.

Bekijk hier de resultaten.