12/03

BK veldlopen mannen: Kimeli en Bouchikhi maken er wat moois van

anad-0775
Twee jaar na zijn eerste seniorestitel in het veld, tekende Isaac Kimeli/OEH voor een vervolg in Wachtebeke. Hij kreeg daarbij geen tegenstand van Jeroen D’hoedt/CABW of Dame Tasama/VAC – allebei afwezig in Puyenbroeck, – maar wel van een verrassende Soufiane Bouchikhi/CABW.

De Antwerpenaar in Waalse clubtrui, leek na zijn aankomstduik in Rotselaar de rest van zijn seizoen te mogen vergeten, maar kijk: in Wachtebeke deed Bouchikhi meer dan alleen maar het spoor van Kimeli volgen. Beiden bepaalden afwisselend het tempo, maar op de slotversnelling van de Hallenaar had Soufiane begrijpelijkerwijze geen antwoord. Goud dus voor Kimeli, maar zeker evenveel lof voor Bouchikhi. Beiden hadden ze de rest van het deelnemersveld  veroordeeld tot de bronzen medaille. Die medaille moest komen uit een zestal achtervolgers dat op respectabele afstand elkaar wikte en woog. In de slotronde ging de jongste van die achtervolgers – Dieter Kersten/ADD – aan de haal en de poulain van Karel Lismont pakte daarmee niet alleen de vrijgebleven podiumplaats, maar ook de nationale beloftetitel.

De mannen van de korte cross mochten een leuk en vooral zonnig BK in Puyenbroeck afsluiten. Die wedstrijd bleef lang gesloten, tot eerst Wesley De Kerpel/ROBA en vervolgens Kim Ruell/RESC een kleine voorsprong konden samenbenen. Geen van hen had echter een antwoord op het slotoffensief van een andere Brabander, Ali Hamdi/DCLA, die ongenaakbaar naar zijn eerste titel snelde. De Kerpel geraakte nog voorbij Ruell om het podium vol te maken. CrossCupwinnaar Ismael Debjani/CABW moest in de slotfase ook nog Valère Hustin/DAMP voorlaten.

Eerstejaarsjunior Rémi Schyns/HERV had zijn steeplesporen reeds verdiend bij het EK scholieren vorige zomer en nu nam hij de bende onverstoord op sleeptouw. Twee Leuvenaars konden het langst hun wagonnetje aanhaken bij de Oostkantonner, maar op het meesterschap van Schyns stond geen maat. In de laatste rechte lijn verwees nieuwkomer John Heymans/DCLAhij is pas toe aan zijn eerste veldloopseizoen – zijn jongere clubgenoot Guillaume Grimard naar het brons.

Tim Van De Velde/DUFF had samen met Schyns in Tbilisi vorige zomer het Europees steepleschavotje gedeeld en niemand twijfelde vandaag aan de zege van deze topfavoriet bij de oudste scholieren. Tim ontgoochelde niet, pakte de koers van bij de start in handen en kreeg daarbij, zoals door hem zelf voorspeld, de Waal Antoine Senard/SER in z’n spoor. Maar de Duffelnaar rekende vlotjes af met Senard die aan zijn gedurfde aanpak een ruime zilveren medaille overhield. Nog minder spanning bij de eerstejaarsscholieren, waar Stijn Thienpondt/ASVO van bij de start het hazenpad koos en tot zijn eigen verbazing met veel gemak en voorsprong zijn cadettentitel van vorig jaar kon verlengen. Ook hier stond één loper met stip op de favorietenplaats, maar Louis Vandermessen/CABW, die zowat alle indoorrecords verpulvert, kwam nooit in het stuk voor en finishte pas als 12de, meer dan een minuut na Thienpondt.

De cadettenwedstrijden gingen naar West-Vlaanderen. Eerst was er Wout Louagie/HCO die uit de greep van zijn achtervolgers kon blijven en bij de tweedejaars toond Tibo Vandenbroucke/MACW zich in de sprint sneller dan medevluchter Louis Vanroy/ABES.

Bekijk hier de resultaten.