24/02

BK veldlopen jeugd: scholierenkampioenen bevestigen Vlaamse titel

-ldq5934

Fien Peusens besloot een indrukwekkende solo met de nationale cadettentitel.

Vlamingen liepen weg met 9 van de 10 jeugdtitels bij het BK-cross in Brussel. Het begon nochtans met winst van LBFA-cadette Marie Dechamps/CABW.

De meid uit het Luikse Engis loste in de laatste klimpartij Zeelse Dorien Poppe/AVLO en Vlaams kampioene Maaike Vander Cruyssen/AZW. Twee eerstejaars liepen net als in de Rotselaarse CC sneller dan de beste tweedejaars. Het maakte weer niets uit voor Fien Peusens/ATLA. De Bilzense won na het KVV voor het eerst ook het BK-cross. Lintse Emma Vanhoeck/DUFF en Kontichse Elke De Dobbelaere/DUFF spanden samen in de achtervolging. Zij naderden tot op een handvol seconden en werden tweede en derde. Emma Vandeghinste/DUFF, hun clubgenote uit Sint-Katelijne Waver, liep twee jaar na nationaal cadettengoud in het veldlopen, weg met de titel bij de eerstejaarsscholieren. Laure Bilo/ASVO, eiste in afwezigheid van titelverdedigster en tweelingzus Marie Bilo/ASVO, het zilver op. Amerikaanse Abigail Michalec/WS hield Lucie Grandjean/CAF, vorig jaar brons, van het podium. Tweedejaars Syrah Ghijselings/KAAG ging wel Emma vooraf. De Gentse, die een week eerder bij het BK-indoor AC 800m tweede werd in 2’10”41, spurtte in de slotronde weg van Emma Vandeghinste.
Beitemse landbouwerszoon Maarten Dewulf/AVR bevestigde zijn Vlaamse titel met nationale winst bij de eerstejaarscadetten. Hij verwees net als twee weken eerder Kobe Wachtelaer/ACKO naar het zilver. Kobe Abelshausen/KAPE maakte het podium volledig. Tweedejaars Zjef Ceunen/VMOL kon zijn Vlaamse titelwinst niet met een BK-medaille afsluiten. Hij werd zesde . De tweelingbroers Casper en Mathis Lievens/VAC kaapten het goud en het zilver weg.
Een Somali en een Nederlander pakten de  nationale scholierentitels. Anzegemnaar Abdullah Dubad/KKS liep na de studieronde haast even traditioneel 30 seconden voorsprong bijeen. Linkebeeknaar Donald Lalmand/WS, net als Abdullah pas in zijn tweede atletiekjaar, hield Lucas Lievens/ZA van het zilver. Thijs Roelen/ACG, een Nederlander die in Geraardsbergen geboren werd en er steeds verbleef, haalde het bij de eerstejaars van  Senne Biesmans/ATLA en Antoine Lengele/OSGA.

Bekijk hier de resultaten van het Belgisch kampioenschap veldlopen.