08/06

BK marathon opnieuw in Eindhoven

20221009-000327-johnny-de-ceulaerde-marathon-eindhoven-nikon-d5-jdc8559

Het BK-podium van de vrouwen vorig jaar met Karen van Proeyen (midden), Margot Ricour (links) en Victoria Warpy (rechts)

Het Belgisch kampioenschap marathon zal op zondag 8 oktober opnieuw in het Nederlandse Eindhoven plaatsvinden.

Het snelle, vlakke parcours in Eindhoven is na een aantal succesvolle edities de voorbije jaren opnieuw het decor van het BK (en het KVV) marathon. De inschrijvingen zijn sinds kort geopend. Je kunt ze terugvinden op volgende link. Er is op de officiële website van de ASML marathon een specifieke module voorzien voor de deelnemers aan het BK marathon. Let wel op: wie wil deelnemen aan het BK dient aangesloten te zijn bij een atletiekclub van de Vlaamse Atletiekliga of de LBFA. De deelnemers aan het BK krijgen aparte kleedkamers toegewezen. Naast de marathon worden er ook andere afstanden geprogrammeerd in Eindhoven. De halve marathon is ook een aanrader. Zie website.

Belgium House

Het fel gesmaakte Belgium House – waar uiteraard Belgische bieren en snacks te krijgen zijn - kan niet ontbreken. Supporters en atleten zijn daar welkom in het Aristo-gebouw vlakbij de aankomst aan de Vestdijk schuin tegenover hotel Pullman. Er is een scherm met livestream en de sfeer is er altijd top. Vanaf 15u is er in het Belgium House een prijsuitreiking voor alle categorieën en masters. De marathon van Eindhoven geldt ook als KVV. Ook de podiumhuldigingen van het KVV gebeuren in het Belgium House.