04/03

BK Cadetten & Scholieren meisjes: Marie De Naeyer knalt op de 60 m horden

zzz-jdc-9952

Het hoogspringpodium bij de cadetten was helemaal Antwerps: Tussen AVKA-meisjes Laura Van Den Brande en Isabelle Bruynseels (rechts), kwam Lola De Rijck het zilver ophalen.

De meisjes cadetten en scholieren zorgden bij hun BK-indoor voor een degelijk, maar geen uitzonderlijk hoog niveau. Nationale records bleven uit. Dat was de drie voorgaande jaren niet anders. Ook de wedstrijdrecords ondergingen geen wijzigingen. De VAL-clubs behaalden zowel bij de cadetten als de scholieren 7 van de 10 titels. LBFA-atletes zorgden wel voor 4 van de 5 nieuwe top tien prestaties aller tijden.

Marie De Naeyer/ACG bleek de Vlaamse uitzondering op de regel. De Zottegemse piekte erg sterk: zij stond in de 60m horden cadetten met 9”02 3de op de startlijst, verbeterde zich in haar reeks tot 8”95 en in de finale tot een winnende 8”75. Slechts 4 Belgische meisjes deden in hun cadettenjaren ooit beter.
4 van de 5 nieuwe top tien prestaties kwamen er in de 60m met en zonder horden: zo liep Yanla Ndjip-Nyemeck/RCB, die afwisselend in Brussel en Calais verblijft en een weekend eerder deelnam aan de Franse jeugdkampioenschappen, bij de 60m horden met 8”38 de 5de scholierenprestatie ooit. Beter kan: het meisje van amper 1m60 groot met de Cameroense roots, is nog eerstejaars. Zij won tevens de 200m in 24”82 en haalde als enige bij de meisjes twee titels. Ook Lizzi Callie Wakam Nzukou/MOHA is van Cameroenese afkomst. Zij zette in de vlakke 60m met 7”72 de 6de Belgische chrono ooit neer, maar moest wel met zilver vrede nemen. Alexandra Mortant/CABW won in 7”68. Slechts twee Belgische cadettes deden ooit beter. Sterk, omdat het meisje met de Togolese ouders nog eerstejaars is.
Lucie Noel/CRAC viel in het hinkstapspringen op met 11m92. De Henegouwse zette de 7de scholierenprestatie ooit neer. Ook opvallend: AVKA haalde met Laura Van Den Brande/AVKA en Nathalie Van De Vorst/AVKA de twee titels in het hoogspringen. Beiden gingen over 1m67. De Antwerpse club primeerde bij de meisjes met drie titels: ook Jo Anne Liefooghe/AVKA (kogel cadetten 13m03) won. Lotte Van Lent/AVZK verlengde in de 60m met 7”63 haar scholierentitel. Elien Vekemans/DCLA won het polsstokspringen met 3m80. Zij probeerde daarna drie keer vergeefs op 4m00 of 10 cm beter dan het wedstrijdrecord van Elien De Vocht en 5 cm minder dan haar nationaal scholierenrecord. Maité Beernaert/HAC domineerde met 5m71 het verspringen. Twee clubgenotes stonden net niet op het podium. Nore Vandekerckhove/HAC sprong met 5m37 even ver als Cassandre Evans/HUY (2de) en Sara Vanhalst/DEIN (3de) maar had een mindere 2de sprong. Luna Lauwers/HAC werd met 1 cm minder 5de en Amélie Caers met 5m34 6de.

Bekijk hier de resultaten.