05/03

BK Cadetten-Scholieren Jongens: Jaan Bal van vagevuur naar hemel

mini-d4s5117
Het werd een uitzonderlijk BK voor cadetten en scholieren met heel wat beste jaarprestaties die sneuvelden. De toeschouwers werden ook nog getrakteerd op een absoluut topspektakel in de 60mH. Het Belgisch record bij de scholieren werd vlotjes gebroken. Even later werd er ook een evenaring van het BR 200m neergezet. Telkens speelde Jaan Bal een hoofdrol.

Thomas Carmoy/CRAC (7”82) en Jaan Bal/ACBR (7”83) (foto) kwamen eerder dit seizoen al in de buurt van het nationale record 60mH van Damien Broothaerts (7”78) en kruisten voor het eerst de degens. In de reeksen ontliepen ze elkaar nog maar klokten elk 7”85 waardoor de finale razend spannend leek te worden. In die finale stormde de LBFA-atleet naar 7”72, oftewel een stevig Belgisch record, en liet zilveren Jaan (7”76) wat verweesd achter met de tweede tijd ooit gelopen in ons land. Een absolute topprestatie van beide atleten die elkaar deze zomer tegen zullen komen in de 110m horden.
Jaan spoelde zijn ontgoocheling echter ruimschoots door in de 200m. Hij flitste vanaf het startschot en liep uiteindelijk 21”79, exact even snel als Patrick De Clercq in 1993.
Bij de cadetten won Wout Bex/LOOI de 60mH in een stevige 8”55. Hij verbeterde zich met bijna twee tienden. Eerstejaarscadet Arne Vanderborght/DCLA verraste in het kogelstoten en liet met 14m77 eveneens een beste jaarprestatie neerzetten. Broer Jonas was met 14m87 bovendien de beste bij de scholieren.
Cadet Nathan Lohoues/CRAC ging in het hoogspringen over 1m86 en liet de lat dan op 1m92 leggen om het LBFA-record aan te vallen. Hij lukte echter niet in zijn opzet. Zijn leeftijdsgenoot Brent Gayse/AVR versloeg favoriet Seppe Horemans/VMOL in de 400m. Zijn 51”64 is de derde prestatie allertijden. Seppe mocht best tevreden zijn met zijn 52”71 want hij komt op de elfde plaats van deze ranglijsten terecht. Cadet Stan Servaes/RCT bevestigde zijn favorietenstatus door de 60m te winnen in 7”42 terwijl het Amine Kasmi/RESC (6”99) was die de beste was bij de scholieren. Tristan Glorie dacht aan een valse start en liep niet meer voluit waardoor hij het podium miste. Eerder won hij wel verdiend het verspringen (7m26).  In het hinkstapspringen zette cadet Simon Versavel/FLAC met 12m78 de zevende prestatie aller tijden.

Bekijk hier de resultaten.