04/03

BK Cadetten & Scholieren jongens: een aangenaam kijkstuk

zzz-jdc-0474

Daniel Segers (midden) won de beide sprinttitels bij de scholieren. Wolf Beliën (links) pakte twee keer zilver en Gaetan Chiroux (rechts) werd derde in deze 200m.

Ook al hebben ze er lang op moeten wachten, de cadetten en scholieren jongens hebben tijdens hun BK voor een aangenaam kijkstuk gezorgd. Dit kampioenschap had alles om de neutrale supporter van begin tot einde te boeien. Heel wat valse starts, underdogs die de favorieten het nakijken gaven en sprintduels waarbij zelfs de finishfoto moest ingeschakeld worden. De absolute hoogtepunten werden verzorgd door een LBFA-400m-loper én twee Oost-Vlaamse topsprinters.

Bij de cadetten sneuvelde eerder dit seizoen al het Belgisch record in de 800m. Het was Mathys Latinne/WS die voor dat huzarenstukje zorgde. Hij koos deze keer voor de 400m en opnieuw was hij succesvol. Vanaf het startschot snelde hij er vandoor om uiteindelijk 50”98 te klokken. Naast de derde prestatie allertijden, vestigde hij ook een LBFA-record. Bij de scholieren komt veelwinnaar Daniel Segers/EA de ultieme top tien binnen. Met 22”17 in de 200m komt hij net op de tiende plaats terecht. De atleet die eerder al het nationale verspringrecord op zijn naam kon zetten, moest eerder in de 60m al zijn energie gebruiken om Wolf Beliën/STAX af te houden. Beide sprinters kregen 7”01 achter hun naam en pas na enkele minuten werd Daniel als winnaar aangeduid.
Dat zelfs favorieten niet zeker zijn van winst, werd tijdens enkele wedstrijden duidelijk. Zo won cadet Emile De Winne/ACG, nochtans slechts als zesde gerangschikt, de voorlaatste reeks van de 200m in 23”81 en op die tijd beten alle favorieten van de slotreeks de tanden stuk. Ook scholier Arne Vancoetsem/KAAG (400m in 51”41) lukte dezelfde stunt. Meer nog…met Yens Fleurus/DAC (51”42) en Simon Lavigne/DAMP (51”44) kwamen alle medaillewinnaars uit de voorlaatste reeks.
Arne Vanderborght/DCLA (13m80) en broer Jonas (1583) hielden een heus familiefeestje als kogelwinnaar bij respectievelijk de cadetten en scholieren. Scholier Jente Hauttekeete/KAAG lukte als eerstejaars meteen dubbelgoud. In de 60mH verraste hij vriend en vijand met winst in 8”06 en even later boekte hij een logischere zege in het hoogspringen (1m90). Ook bij de cadetten was er een tweevoudige winnaar want Robbe Torfs/ACHL won zoals verwacht het polsstokspringen (3m90) en de 60mH (8”69).

 Bekijk hier de resultaten.