01/09

BK cadetten en scholieren in Gentbrugge

ldq-4232

Ine Impens vorig jaar op de 80m horden op het BK in Lebbeke. Dit weekend kiest ze voor de 200m.

Op het BK cadetten en scholieren en BK aflossingen voor juniores in Gentbrugge zullen zaterdag en zondag een kleine 900 atleten het beste van zichzelf geven.

Het zijn drukke weken voor de cadetten en vooral ook de scholieren. In de periode half augustus- half september is er zowat wekelijks een belangrijke atletiekafspraak. Na het KVV cadetten en scholieren, het BK en KVV meerkampen en de provinciale aflossingskampioenschappen, staat er met het BK cadetten en scholieren alweer een kampioenschap voor de deur. Op vrijdag 8 september zullen er nog een 63-tal scholieren kunnen schitteren op de Youth Memorial. 

Enkele van de vele namen om in de gaten te houden zaterdag en zondag:  Belgisch cadettenrecordhouder 100m Jari De Proft/GRIM (100m en 200m), kersvers cadettenkampioene meerkamp Liese Van Theemsche/AVLO (80m horden, ver), EYOF-kampioene en nationaal scholierenrecordhoudster kogel Nafy Thiam/RFCL (kogel en speer) en scholier Kamiel Van Raemdonck/KAAG (kogel, discus). 

De volledige inschrijvingslijst en het tijdsschema vind je hier en op atletiek.nu.

De wedstrijden op zaterdag en zondag in het Wouter Weylandt Atletiekstadion zijn live te volgen. Volg het BK via de livestream op dag 1 en dag 2