17/08

BK AMH FYS: Habsch en Bayekula de uitblinkers

bayekula2

BK AMH FYS: Habsch en Bayekula de uitblinkers

Een Belgisch Kampioenschap zonder publiek, geteisterd door onweersbuien en met enkel atleten met een fysieke handicap. Een Belgisch AMH-kampioenschap zonder Peter Genyn maar wel met een beloftevolle Roger Habsch/RFCL en Lea Bayekula/WS.

De groep atleten met een handicap was zeer klein dit jaar. Wegens de coronamaatregelen was het immers niet mogelijk om ook de atleten met een verstandelijke en visuele handicap te laten deelnemen.
Zij zullen op 26 september in Oordegem hun eigen BK betwisten.

Bovenop alle maatregelen moest Peter Genyn/PAR nog afhaken omwille van een blessure aan de onderarm. Hij had nochtans voor sterke duels kunnen zorgen met Roger Habsch/51, de RFCL-atleet die na Peter Genyn de beste mondiale performer is. Hij wheelde een snelle 21.35 over 100m en werd helaas gediskwalificeerd over 200m wegens het overschrijden van de baanrand.

Van dit BK AMH onthouden we verder de zeer sterke vooruitgang van de WS-wheeler Lea Bayekula/54, die over 100m en 400m haar tijden verpulverde en tweemaal een nieuw Belgisch record neerzette.

Gentenaar Peter Cosyn/KAAG-34 en Brusselaar Jacques Denys/ESC-43 verbeterden hun eigen recordwaarden over resp. 800m en in het speerwerpen.

Daarnaast waren er dubbels van David Delespesse/OEH (400m-ver), Matthias Boonen/LOOI (200m-800m), Gitte Haenen/KAAG (100m-ver), Liesbeth Moons/OEH (kogel-speer) en Peter Cosyn/KAAG (400m-800m).

De AMH-resultaten kan je hier raadplegen.