08/07

BK AMH - dag 1: 3 BR's

joyce-lefevre

BK AMH - dag 1: 3 Belgische records

Tijdens de eerste dag van het Blegisch Kampioenschap voor atleten met een handicap sneuvelden 3 Belgische records.

76 atleten met een handicap zullen tijdens dit weekend zo'n 130 prestaties neerzetten in verschillende atletiekdisciplines. Ook zij strijden om zichzelf te verbeteren of voor die felbegeerde Belgische titel. Een podiumplaats in het Koning Boudewijnstadion, het applaus van de toeschouwers: het blijven momenten waar ook zij jaarlijks naar uitkijken.

Tijdens de eerste dag sneuvelden alvast 3 Belgische rcords:

Bij de atleten met een verstandelijke handicap lukte Ruben Tobback/21, een atleet van LYRA, 20m02 met de discus en Petra Kerkhofs/21 van ROBA verpulverde haar eigen Belgische 1500m-record en bracht het naar 6'03"91.

Bij de wheelers verbeterde ook Joyce Lefevre/34, een atlete van Paranteeclub Wapper, haar Belgische record tot 2'26"68. Op zondag treedt zij ook nog aan over 100m.

In het verspringen bleef David Delespesse/62 van Olympic Essenbeek Halle, met een sprong van 5m11 slechts één cm verwijderd van het record dat hij vorige week scherper stelde. Hij is samen met 11 andere Belgen inmiddels al geselcteerd voor het Europees Kampioenschap dat in augustus in Berlijn betwist wordt.

Op zondag komen andere EK-geselecteerden, waaronder wereldrecordhouder Peter Genijn,  aan de start van 100m en de 200m. Wie ze aan het werk wil zien moet vanaf 15u20 in het Koning Boudewijnstadion zijn.