10/10

BK 10 km op de weg: volg het live via livestream

jdc-8366-00001
Morgen, zondag 11 oktober, vindt de optiek Sonck Streetrace plaats in Lokeren. Het BK 10 km op de weg maakt een onderdeel uit van deze wedstrijd. Vorig jaar werden Koen Naert en Hanne Verbruggen Belgisch kampioen bij de seniores. Koen is er dit jaar niet bij, maar er staan veel sterke kandidaten te wachten om hem op te volgen. Hanne komt wel opnieuw aan de start en gaat op zoek naar een nieuwe titel.

De strijd om de Belgische titels is opgesplitst in drie wedstrijden. De masters heren M40+ gaan als eerste van start om 14u30. Nadien volgen de dames, seniores en masters samen, om 15u45 en tot slot de heren seniores en masters M35 om 17u00. AVLO, de organiserende club achter de Streetrace, voorziet een livestream waarop je de wedstrijden kan volgen. Vanaf 15u30 kan je terecht op de Facebookpagina van Runners’ Lab voor live beelden van de titelstrijd. Johan Debeule en Abdi Bashir verzorgen de verslaggeving.

Hanne Verbruggen/VITA krijgt net zoals vorig jaar concurrentie van Nina Lauwaert/ROBA. Eline Dalemans/AVLO wil haar derde plaats van vorig jaar natuurlijk graag overdoen, terwijl we Lisa Rooms/OEH ook niet uit het oog mogen verliezen. Verder is het ook uitkijken naar Florence De Cock/WACO en Mieke Gorissen/ADD, de nummers twee en drie op het BK 10 km op de piste na Hanne Verbruggen. Bij de mannen is het uitkijken naar Isaac Kimeli/OEH en zijn trainingsgenoten bij het Runners' lab Athletics Team Robin Hendrix/OEH, Dieter Kersten/ADD, Dorian Boulvin/CABW en Thomas De Bock/OEH. Daarnaast gaat ook Belgisch kampioen 10 km op de piste Mats Lunders/AVT van start. Soufiane Bouchikhi/RFCL houdt zijn deelname nog even beraad. Hopelijk mogen we hem ook aan de start verwachten in Lokeren voor wat een interessante wedstrijd belooft te worden. De volledige deelnemerslijsten aan het BK 10 km op de weg kan je hier nalezen en meer info over de optiek Sonck Streetrace vind je op streetraceavlo.be