10/12

Beloften pakken zilver!

belgaimage-130233190-full

Zilver voor deze Belgische beloften: vier jongens binnen de top 14 !

De Belgische beloften mannen hebben schitterend zilver veroverd op het EK veldlopen in Samorin. Ze eindigden alle vier binnen de eerste veertien, met Simon Debognies als uitblinker op nummer zes.

Onze jongens liepen de hele wedstrijd attent voorin. Op momenten dat het wat stilviel, was het Dorian Boulvin/CABW die zich niet te beroerd voelde om het tempo te maken. Toen de Italiaan Yemanebrehan Crippa in de finale een bommetje dropte, was het Simon Debognies/OEH die van onze landgenoten het laatste moest plooien. Hij deed nog beter dan zijn achtste plaats van vorig jaar en finishte als zesde. De Fransman Jimmy Gressier pakte de titel.

Op zijn allereerste kampioenschap en ondanks een val, snelde Robin Hendrix/OEH naar een prachtige negende plaats, Michael Somers/LYRA finishte net daarna op nummer elf. Dorian kreeg het op het einde wat zwaar, maar werd nog mooi veertiende.

Bij de vrouwen viel Vanessa Scaunet/CABW na een sterke start beetje bij beetje terug. Parkeren deed Vanessa gelukkig nooit, waardoor ze nog in het tweede derde kon blijven. Ze werd uiteindelijk 40ste.

Bekijk hier het overzicht van het EK veldlopen in Samorin.