03/06

BK AMH: Belgische werprecords voor Elise Vermeulen

podium-elise-vermeulen
Net als bij de Flanders Cup in Merksem was het in Oordegem ook een werpster die voor de uitschieters zorgde tijdens het Belgisch Kampioenschap voor atleten met een verstandelijke beperking.

Het deelnemersveld tijdens het Belgisch Kampioenschap voor atleten met een verstandelijke beperking (AMH klasse 20 en 21) was dit jaar duidelijk kleiner dan de voorgaande jaren. De organisatie van de Special Olympics in mei zorgde er voor dat veel begeleiders en atleten een bijkomende verplaatsing niet zagen zitten. Nochtans werden voor het eerst ook G-recrea-activiteiten voorzien zodat iedere atleet op eigen niveau aan de wedstrijden kon deelnemen.

Zo'n 70 atleten gaven het beste van zichzelf in het Putbosstadion. De weersomstandigheden waren ideaal, al zorgde de wind in de loop- en springnummers af en toe voor weerwerk. Het was dan ook in de werpnummers dat er uitgeblonken werd door AVLL-atlete Elise Vermeulen: zij verbeterde haar eigen records in het kogelstoten en het speerwerpen.

Over 400m was het uitkijken naar LOOI-atlete Kiara Maene, die haar besttijd van 62.30 wou aanscherpen in functie van het WK, dat begin juli doorgaat in Parijs. Ze strandde echter op 65.22. Haar tweede gouden medaille, na een 100m race in 13.52, gaf haar troost.

Anke Sneyers, clubgenote en rivale van Kiara over 100m, finishte daar als tweede maar kon wel het verhoopte goud halen in het verspringen (4m49).

Een dubbelslag was er eveneens voor Amy De Brauwer van Houtland atletiekclub, met winst in het hoogspringen en over 200m. Bij de mannen was het enkel Connor Van Velthoven/AVLL die een dubbelslag kon realiseren. Hij haalde goud over 100m en in het verspringen.

De 32-jarige Kevin Kennis/ABES was niet aan zijn proefstuk toe maar kreeg deze keer wel behoorlijke tegenstand van de 11 jaar jongere Jamie Vissers/ACHL. Kevin haalde het goud in 4'28"11. 

Voor HCO haalde Jonathan Cuypers zilver en brons binnen in het speerwerpen en het kogesltoten, voor LEBB was het Yenzo De Coster die goud en zilver haalde in het kogelstoten en over 200m.

Overzicht van de resultaten

Overzicht van de Belgische records in de kampnummers

Overzicht van de Belgische records in de loopnummers

tekst: Paula Vanhoovels - foto: Eddy Vanden Broeck