16/06

Belgische ploeg voor European Team Championships bekend

groepsfoto-etc-2021

De Belgische ploeg in Cluj Napoca in 2021

De Belgische delegatie voor de vernieuwde European Team Championships (20-25 juni) in Polen is bekendgemaakt. De atleten zullen sterk voor de dag moeten komen om de degradatie te ontlopen aangezien er enkele belangrijke pionnen ontbreken.

In het vernieuwde concept van de European Team Championships treedt België aan tussen de 16 beste teams van Europa. De tegenstand is dan ook niet van de poes: Polen, Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Tsjechië, Nederland, Zwitserland, Turkije, Finland, Zweden, Griekenland en Noorwegen. Hoewel de waardeverhoudingen moeilijk in te schatten zijn in de vernieuwde competitie, lijkt het erop dat België zal moeten bikkelen om de degradatieplaatsen te ontlopen.

"Het gaat er inderdaad om spannen of we erin blijven of niet", beaamt delegatieleider Rutger Smith. "Er degraderen drie teams. Het zal erom spannen of we die plekken kunnen ontlopen. Ik verwacht een spannende strijd." In de praktijk is het nooit mogelijk om op ieder onderdeel de sterkste troef op te stellen, maar het valt op dat er toch flink wat sterkhouders ontbreken. "Het is op sommige disciplines spijtig dat we niet onze sterkste mensen kunnen inzetten. Hopelijk verliezen we zo niet te veel punten. Ik verwacht wel dat het nieuwe opzet met 16 landen een leuke wedstrijd zal opleveren en ons doel blijft om erin te blijven", besluit de strijdvaardige delegatieleider. 

De selectie voor de European Team Championships vind je hier.