14/07

Belgian Falcons gaan resoluut voor Parijs

belgaimage-69369951

De Belgian Falcons op de European Team Championships in Polen.

Kobe Vleminckx en Lieve Van Mechelen hebben in de zesde aflevering van onze videopodcast Track Record toegelicht wat hun plan is om de Spelen te halen: vroeg pieken volgend seizoen en meteen knallen op de World Relays begin mei.

Na hun onverhoopte zesde plaats op het EK in München vorige zomer richten de Belgian Falcons hun vizier op het WK en vooral op de Spelen. Op de internationale meeting in Luik (World Athletics Continental Tour Bronze) woensdag brachten de Falcons het stokje de piste rond in 39"48. Daarmee boekten ze weinig winst op de ranking. Hun WK-ticket is dus zeker nog niet binnen, al ondernemen ze zeker nog enkele pogingen om in de vereiste top 16 te geraken. Maar meer nog dan het WK zitten de Falcons al met hun gedachten bij Parijs. "Als Budapest niet zou lukken zou dat geen ramp zijn", klonk het bij Falcon Kobe Vleminckx en coach Lieve Van Mechelen in onze podcast Track Record.  "Het WK zou mooi meegenomen zijn als extra boost en ervaring, maar we gaan er niet van wakker liggen als het niet zou lukken. De kans dat we Parijs halen is groter dan dat we Budapest halen." 

De strategie is kraakhelder. "De World Relays is onze grootste kans om ons te kwalificeren", beseffen Kobe Vleminckx en Lieve Van Mechelen. "Op 4 en 5 mei wordt er gelopen op de Bahamas. Het is belangrijk om daar als België in topvorm te zijn als team. Dat wil zeggen dat in september de ploeg al wordt samengesteld en alle coaches worden uitgenodigd. Alle neuzen gaan in dezelfde richting. Er komt nog een voorbereidende stage. Alle coaches moeten zien dat hun atleet piekt begin mei. Vreemd, maar dat is wat wij nodig hebben voor de World Relays."

Bekijk en beluister de aflevering hieronder of op Spotify.

 

Kobe Vleminckx en Lieve Van Mechelen in Track Record

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Met onder meer uitleg over hun jarenlange samenwerking, de hoogconjunctuur op de spurt, het 4x100m-verhaal en telefoongesprek met Emiel Botterman.