27/11

Bashir Abdi treurt niet om mindere prestatie in Roeselare

belgaimage-129689589-full

Bashir Abdi.

Hij kreeg twee weken geleden wat last van zijn scheenbeen en viel in de opwarming nog eens stevig op zijn heup. Was dat de verklaring voor de mindere prestatie van Bashir Abdi in Roeselare? Moeilijk in te schatten, maar het speelde alleszins mee.

"Ik werd op stage voor de keuze geplaatst. Hard doortrainen en hier top zijn, of gas terugnemen en gezond blijven. Ik koos het tweede. Bovendien kom ik van bijna veertig graden, en had ik het ijskoud vandaag", zei Bashir Abdi/RCG na zijn negende plaats in Roeselare.

"Ook de ondergrond lag mij niet, maar inderdaad: het gevoel was niet goed en de uitslag was dat ook niet. Maar ik ben wel gezond, en dat is voor mij in deze periode van het jaar helemaal niet evident. Dat is eigenlijk het voornaamste, al zag ik mezelf op een snel EK-parcours nog wel iets moois laten zien."

Bashir kan de komende weken eindelijk bij zijn nieuwe trainingsgroep in Halle aansluiten. Meteen na de Relays in Gent vertrok hij naar Ethiopië, dus was er voor kennismaking met zijn nieuwe trainingsmaatjes nog weinig gelegenheid.