19/11

Bashir Abdi en Isaac Kimeli blinken uit op straat

abdi5k

Bashir Abdi.

Bashir Abdi en Isaac Kimeli trokken afgelopen weekend de straat op in respectievelijk Nederland en Zwitserland. In een sterk internationaal veld kwam er voor beiden een mooie vijfde plaats uit de bus.

De Zevenheuvelenloop in Nijmegen trekt elk jaar heel wat topnamen aan, en dat was nu niet anders. De Oegandees Joshua Cheptegei won in 41:05, de snelste tijd ooit op de vijftien kilometer. Bashir Abdi/RCG finishte als vijfde in 43:40. “Het groepje waar ik mee meeschoof bleek iets te snel, en ik moest uiteindelijk passen”, vertelde Bashir na afloop. “Vijfde is goed en dat is mijn tijd ook, maar op een bepaald moment zag ik wel drie concurrenten terugkomen. Ze namen over aan een veel hoger tempo, dat was even minder leuk. Ook de heuvels waren zwaarder dan verwacht, en er stond een stevige wind. Op het einde had ik nog een degelijke spurt, maar ik verloor nipt van Richard Ringer.” Koen Naert/RESC werd zesde.

Isaac Kimeli/OEH koos voor de corrida Bulloise in Zwitserland. Over 8 kilometer klokte hij 23:24, goed voor een vijfde plaats. De Zwitser Julian Wanders won in 22:27. "Ik ben tevreden. Het gevoel was heel goed", vertelde Isaac na afloop. "Het was eigenlijk een goeie training voor Roeselare volgende zondag, en ik heb niet echt afgezien. Het was vooral genieten van een heel leuke wedstrijd." De atleten liepen kleine rondjes van één kilometer, en dus stonden er veel supporters langs de kant. "Een echte topsfeer hoor. Niet normaal."