19/05

Bashir Abdi doet verder wedstrijdritme op in de States

belgaimage-95451705

Bashir Abdi en maatje Mo Farah: tempovastheid opschroeven in Los Angeles.

Op de ‘Distance Classic’ in Los Angeles trad Bashir Abdi/RCG afgelopen nacht in de 1500m aan. Hij finishte in 3’42”83. Volgende week start hij in de Diamond League in Eugene.

Bashir liep de voorbije twee seizoenen geen 1500m, en moest daarom in Los Angeles in de C-reeks aan de bak. In de snelste reeks haalde olympisch kampioen Matthew Centrowitz het in 3’33”41 net voor ene Mo Farah. Bashir nam in zijn reeks het initiatief op zich, en leidde het pak tot op 300m van het einde. “Maar toen kwam de verzuring. Dat deed pijn, want ik heb nog niks van snelheid getraind,” zei hij na de wedstrijd. Mee versnellen zat er dus niet in, maar de Gentenaar hield zijn eigen tempo wel aan. Het leverde hem de zesde plaats en 3’42”83 op. 

Volgende zaterdag staat een nog iets belangrijkere afspraak op de agenda. Bashir loopt dan de 5000m bij de Diamond League in Eugene, en het deelnemersveld is er zonder meer duizelingwekkend. Hoewel zijn persoonlijk record van 13’06”10 een wereldtijd is, heeft hij op de startlijst pas de achttiende (!) tijd van alle deelnemers. “Zo’n veld heb ik nog nooit gezien. Ik moet van de organisatie wel helemaal achteraan vertrekken, want anders mocht ik niet deelnemen. Ik loop er niet voor een concreet doel, ik ben al lang blij dat ik terug kan opbouwen. Wedstrijdritme is wat ik nodig heb nu.”