13/01

Atletiekblik op weekend: winteratletiek ?

nad-143
Geen kampioenschappen de volgende atletiekdagen, maar de activiteiten in veld en zaal vallen zeker niet stil tijdens het winterse weekend.

De veldlopers hoeven zich alvast niet teveel aan te trekken van de koude en natte ondergrond. Zij hebben al wel meer meegemaakt. Zondag kunnen zij aan de slag in het Limburgse Alken, het Kempense Herentals, het Oost-Vlaams Hamme of het West-Vlaamse Ieper (FLAC). AC Herentals is al voor de 44ste keer paraat in het Netepark, Hamme heeft er al 26 veldloopedities op zitten en in Ieper beginnen ze er zondag al voor de 52ste keer aan, net het dubbele aantal organisaties in vergelijking met hun Oost-Vlaamse collega’s.

Nog minder last van de winterse omstandigheden ondervinden de indooratleten. En het zal opnieuw een drukke tweedaagse worden in de Gentse Topsporthal met twee open meetings. STAX begint zaterdag al om 9u30 aan een opdracht van minstens tien uur en zondag zijn de doorwinterde organisatoren van Vlierzele Sportief aan de beurt voor hun indoormeeting. Het tijdschema van deze organisatie laat vermoeden dat inrichters en juryleden dicht bij de twaalf uur paraat zullen moeten staan in de Topsporthal. Nog op zondag worden de atletiekactiviteiten onder dak ook hernomen in de Hobokense Sportschuur. HAKI inviteert vanaf 13u30 alle leeftijdscategorieën voor hun Supercrack-Expressmeeting.

Zondag zijn er ook twee Oost-Vlaamse stratenlopen. ’s Ochtends kunnen de liefhebbers deelnemen aan de maandelijkse Winterloop in de Briemeersen van Deinze (max. 13,2K) en ’s namiddags is de Grote Markt van Aalst het decor voor de Dirk Martens Corrida die al aan een 20ste editie toe is. Langste afstand van deze wedstrijd van Eendracht Aalst is 12 kilometer.