06/02

atletiekblik op weekend: vlaamse veldloopkampioenschappen in Rotselaar

nad-5011

Aan strand, zand, water en buitenlandse tegenstand, is er zondag in Rotselaar geen gebrek.

Na enkele weekends met vooral indooratletiek in de kijker, verschuift de aandacht volgende zondag opnieuw naar het veld: in Rotselaar worden de Vlaamse veldloopmedailles uitgereikt.

Dat gebeurt nu al voor de 7de keer na elkaar in een regie van ROBA, dat net als de Blaarmeersen, Berlare of Mol kan beschikken over een locatie langsheen een grote waterplas. Het gevarieerde parcours levert elk jaar wel een verrassing op: in de meest recente editie liep master Lander Tijtgat er met de zege weg. Lander zal zichzelf zondag niet opvolgen, en ook Soufiane Bouchikhi/RFCL en Isaac Kimeli/OEH, die hier in het verleden ook al aan het feest waren, komen niet in actie. Een uitgelezen kans voor Dieter Kersten/ADD en Michael Somers/LYRA om zich samen met enkele buitenlandse toppers in de spits te tonen. Bij de vrouwen zal Sofie Van Accom/ACHL ongetwijfeld haar opmars doorzetten, nadat ze in Hannuit al een sterk verbeterende conditie toonde. De toen afwezige Hanne Verbruggen/VITA zal er nu wel bijlopen en ook Belgisch kampioene Hanna Vandenbussche/AVR moet stilaan op toerental geraken. Lisa Rooms/OEH en Eline Dalemans/AVLO liepen in Hannuit ook al in de kijker en kunnen in deze voorlaatste manche van de 38ste CrossCup hun tussenklassement bijspijkeren. 
Ontbreken er in de hoofdserie bij de mannen nogal wat nationale toppers, de jeugdcategorieën zullen in Rotselaar wel stilaan een duidelijk beeld kunnen ophangen in verband met de voorspelbaarheid van de BK-favorieten.

Overigens volgen er na dit Vlaams kampioenschap nog slechts drie ‘gewone’ veldlopen en over veertien dagen ook de nationale kampioenschappen en dan wordt er al een punt achter het veldloopseizoen gezet op 1 maart. Alle praktische info betreffende de KVV veldlopen in Rotselaar kan u hier raadplegen.

In de Gentse Topsporthal is er zaterdag geen beweging, na het wegvallen van de IFAM-indoor, maar zondag is er wel een jeugdmeeting van RCG die in de namiddag op gang wordt getrokken. Zaterdag in de vooravond wordt ook de Golazo arena in Heusden-Zolder weer gebruikt voor een open meeting met jeugd en zondagnamiddag is HAKI alweer trouw op post in de Sportschuur van Hoboken voor een jeugdmeeting.

Het Vlaams veldloopkampioenschap in Rotselaar krijgt zaterdag al een behoorlijke opwarmer met een jogging rond De Plas van Rotselaar. In de namiddag kunnen de deelnemers er kiezen voor een parcours van 5 of 10K.

Bekijk hier de wedstrijdkalender van de Vlaamse Atletiekliga.