29/09

Atletiekblik op weekend: Trainers en Kampers

webacg
Sedert vorige week werden alle stadionmedailles op nationaal, Vlaams en provinciaal niveau uitgedeeld. Hoog tijd, want met oktober voor de deur, knipperen de startlichten van het winterseizoen al aan de horizon.

Toch blijft er nog één kampioenschap af te werken: de marathonlopers verzamelen zondagochtend 9 oktober in Eindhoven. U kan hier alvast de deelnemerslijst van dat BK bij de mannen en vrouwen bekijken.

Dat lopen behoort op de Vlaamse atletiekterreinen alvast tot het verleden voor wat het zomerseizoen betreft. Vanaf nu spitsen de organisaties zich nog drie weekends toe op de kampnummers. Zo is er op de eerste dag van oktober een werpvijfkamp voor masters in Tienen en zijn er diezelfde zaterdag ook de Metalyralympics in Lier (LYRA), waar een uitgebreid wedstrijdaanbod op de andersvalide atleten wacht.

Lyra gaat ook op zondag nog even door met een kampenmeeting, iets wat er ook in Geraardsbergen gebeurt, al betreft het in de Dendervallei deze keer uitsluitend werpnummers.

Dit zeer beperkte oktober-startpakket wordt nog aangevuld met enkele stratenlopen, maar daar neemt KKS in Kuurne nog de laatste dag (vrijdagavond) van september mee om al voor de 34ste keer de Rapper dan een Ezel halve marathon op pad te sturen. Zondag 2 oktober wordt er opnieuw gelopen in de straten van Brussel met de Belfius Marathon en halve marathon. De ochtendlijke start van de tocht doorheen onze hoofdstad begint aan het Jubelpark, de aankomstlijn is getrokken op de Anspachlaan.

Nog op zaterdag 1 oktober is er de jaarlijkse Dag van de Atletiektrainer, een organisatie van de Vlaamse Atletiek Trainer vereniging. Deze VAT-dag begint al om 09u30 aan de KU Leuven (Zaal De Nayer) en presenteert een hele waaier lezingen en bijscholingen voor de aanwezige trainers. Meer info betreffende deze VAT dag kan u hier ontdekken.

De veldloopkalender 2016-2017 is nu ook on line te raadplegen.