23/12

Atletiekblik op weekend: met de Kerstman op loop

belgaimage-88171578
Tijdens het lange Kerstweekend wordt de atletiekvlam wat lager gedraaid. Maar vergis u niet: de manifestaties die gepland zijn, zullen kwantitatief en kwalitatief uitstekend bezet zijn.

Zo is er op tweede Kerstdag de traditionele Augustijn Kerstveldloop in Ertvelde. Deze Memorial Tom Compernolle is al aan een 70ste verjaardag toe en heeft opnieuw enkele nationale toppers aangetrokken die hun kunnen zullen tonen aan de Hoge Wal.

Slechts één veldloop in dit lange weekend maar de Kerstcorrida’s blijven verder openbloeien. Vrijdagavond is er in Kaprijke al de 12de Kerstloop. KAAG staat aan het roer van deze organisatie met 10K als langste afstand.

Maandag wordt de drukste loopdag. ’s Ochtends wordt de binnenstad van Leuven weer overspoeld door duizenden lopers die zullen deelnemen aan de 19de Eindejaarscorrida van de stad. In deze organisatie van DCLA is 12K de langste afstand. In de late namiddag is het verzamelen geblazen voor de Rotary Kerstcorrida in het West-Vlaamse Tielt. AV Molenland schiet de langste afstand – 10K – van start om 19u00.

Dinsdagavond 27 december is het in Meeuwen-Gruitrode tijd voor de 21ste Kerstcorrida. AVT heeft er de klassieke Speedrun en een langste afstand van 10K geprogrammeerd. En op woensdag 28 december – pal in’t midden tussen Kerst en Nieuwjaar – sluit FLAC in Roeselare het loopjaar 2016 af met de 3de Santa Run. Ook hier is 10 kilometer de langste afstand.

Ook de indoorbedrijvigheid ligt niet stil, maar ook hier wordt gewacht tot maandag om de zalen open te zetten. Dat gebeurt ’s avonds in Heusden-Zolder voor een open meeting met jeugd, inbegrepen het open provinciaal polsstokkampioenschap.
In de Gentse Topsporthal heerst er dan al een drukte vanaf 11u00 ’s ochtends met een open indoormeeting (vanaf cadet) van RC Gent.

AV Toekomst sluit op vrijdag 30 december het jaar af met een 2de Kerstmeeting in de Golazo Arena van Heusden-Zolder. Hier komen alle leeftijdscategorieën, vanaf pupil,aan de bak.