22/09

Atletiekblik op weekend: hamerslingeraars en masters stappen herfst in

-ldq1444
Na de Belgische estafettekampioenschappen van vorige zondag, is het nu echt wel tijd om af te tellen naar het einde van het zomerseizoen. Alhoewel…

De atletiekactiviteiten blijven nog een tijdje onverminderd doorgaan en voor sommigen is de zomer van 2016 zelfs nog helemaal niét afgerond. Zoals de masters bijvoorbeeld. Die verzamelen een hele zaterdag in Wervik voor het verdelen van hun Vlaamse- en provinciale titels. De deelnemers kunnen ter plaatse inschrijven, het tijdschema kan u hier terugvinden.
Toch even opletten: organisator FLAC waarschuwt dat de afrit WERVIK op de A19 niet bereikbaar is vanwege wegeniswerken. Best afrijden in Menen of Zonnebeke-Beselare, en dan richting Wervik volgen via de gewone wegen.
En voor enkele van deze deelnemers zit het zomerseizoen er zaterdagavond dan nog niet op: eind oktober zullen zij in een ontluikende Australische zomer aanzetten bij de wereldkampioenschappen van de 35-plussers in Perth.

Zondag moet er nog een nationaal kampioenschap afgewerkt worden. De cadetten, scholieren, juniores en beloften hamerslingeraars verzamelen dan in Mol voor hun nationale medailles. Startlijsten en tijdschema zijn op onze site te raadplegen.

Vrijdagavond opent Sint-Truiden met het provinciaal kampioenschap uurloop die deel uitmaakt van een open meeting. Zaterdag worden er nog provinciale titels uitgereikt, maar dan in Deinze voor het (open) PK meerkampen. Verder zijn er die namiddag nog jeugdmeetings in Tongeren, in Kapellen en in Kortrijk en een Kids’ Athletics in Burcht (voormiddag).

Het Oost-Vlaams meerkampgeweld gaat uiteraard zondag verder in Deinze en de jeugd kan die dag kiezen uit meetings in Lier (LIER) of Bornem, een jeugdmeerkamp in Lommel of een Kids’ Athletics in Antwerpen (BVAC).

Het stratenloopcircuit bereikt met de herfst een nieuwe piek. Dat is vanaf zaterdagavond goed merkbaar met de Metarelax Ostend Night Run die als langste afstand 21 kilometer aangeeft. Maar vooral zondag is het druk in loopland met de Maasrun in Lanaken (max. 10K), de bosmarathon in Buggenhout (LEBB, max. 21K en estafettemarathon), de Berenloop in Beernem (max. 10K), de GVA Dwars door Mechelen (AVT, max. 10K) en de Groenloop in het Aalsterse stadspark (EA, max. 12K).

Ondertussen verscheen ook de federale kalender voor het zomerseizoen 2017 op onze site. Het geraamte voor de volgende atletiekzomer wordt zoals altijd gevormd door de nationale en internationale kampioenschappen, samen met de Bekerweekends. Aan de hand van deze info kunnen de andere organisatoren aan de slag om hun Flanders Cups, B-meetings en andere atletiekevenementen in te kleuren.

Bij de foto: Senne Vanbroekhoven is een van de kanshebbers om de nationale scholierentitel hamerslingeren binnen te halen op eigen terrein in Mol.