24/05

Atletiekblik op weekend: Flanders Cups met IFAM en Meerkampen

-jd61032

IFAM: alle voorbereidingen getroffen. Voorlopig is er nog stilte voor de prestatiestorm.

Het wordt een zomers warm/heet weekend. Voor de atleten die op zoek gaan naar persoonlijk-, club-, nationale- of internationale limieten, is dat heel goed nieuws. En ze hoeven zich geen zorgen te maken over het vinden van een locatie om hun grenzen te verleggen. Die zijn er ook nu in overvloed, te beginnen met de IFAM Flanders Cup.

Atletiek Zuid West geeft vrijdagavond de aftrap in Zwevegem voor een open meeting. Zaterdag is er dan de opener van de Flanders Cup en met de IFAM krijgen we al meteen een van die grootste organisaties op de plank. Zowel kwalitatief als kwantitatief gebeurt er heel wat op het atletiekterrein in Oordegem-Lede. Succesrijke formules stoten ooit ook eens op grenzen, en dat beseft organisator Eendracht Aalst. Zo werden er limieten opgelegd voor deelneming. Daarmee wil de IFAM vermijden dat het geheel tot in de nachtelijke uurtjes uitloopt. De aantrekkingskracht die nationale en internationale toppers op minder getalenteerde atleten hebben, is een nobele zaak, maar het geheel moet voor iedereen werkbaar blijven. Zoals IFAM zelf aankondigt op haar website: “er zijn voldoende regionale alternatieven om prestaties te lukken op andere meetings.”  Dat iedereen er graag wil bijzijn, is evenwel het grootste compliment dat een organisator zich kan wensen en ook nu zal de combinatie van zomerweer en atletiektoppers in Oordegem zeker uitmonden in een waterval van internationale limieten. De verslaggevers en toeschouwers zullen er zeker hun handen mee vol hebben. Ga hier naar de site van de IFAM Flanders Cup.

Een andere Flanders Cup, die van de Meerkampen, wordt zaterdag en zondag afgewerkt in het frisse groen aan de Herentalse Vorselaarsebaan. Deze organisatie werd ook benoemd tot Vlaams kampioenschap voor de meerkampers (van Cadet tot Master), een competitie die in het verleden steeds in het midden van de zomervakantie stond geprogrammeerd. De interesse is alvast groot, zoals u uit de inschrijvingslijst kan opmaken.

De jeugd hoeft in het nakende zomerse weekend ook niet op hun honger te blijven zitten. Zaterdag is er een jeugdmeerkamp in Alken en in Beernem pakt FLAC uit met het West-Vlaams meerkampkampioenschap voor Benjamins, Pupillen en Miniemen. Andere jeugdmeetings zijn er nog in Deinze, Lebbeke (LEBB) en Brasschaat, waar ook de cadetten welkom zijn.
Zondag is er een VAL-Jongerentrofee in Vilvoorde (VAC), een jeugdmeeting in Beveren en open meetings waar de jeugdcategorieën ook welkom zijn, in Genk en Roeselare (FLAC, alleen polsstok Miniemen, geen Pupillen en Benjamins).

Ook het aanbod aan gewone open meetings is meer dan voldoende: zaterdag in Lommel en zondag in Merksem en Kessel-Lo.

Verder staat de jaarlijkse afspraak van de wereldtoppers in tien- en zevenkamp dit weekend in de Oostenrijkse bergen op stapel. In Götzis zullen liefst vijf van onze mannen en vrouwen twee dagen het beste van zichzelf geven. Voor Nafi Thiam, Hanne Maudens en Noor Vidts is dat een gedroomde tussenstop richting EK in Berlijn, waarvoor zij zich hier vorig jaar tijdens deze Hypomeeting reeds kwalificeerden. De mannelijke zijde van de Belgische vertegenwoordiging in Götzis – Thomas Van Der Plaetsen en Niels Pittomvils – moet er op zoek naar de limiet van 7.915 punten. Bekijk hier de site van meerkampmekka Götzis.