01/09

Atletiekblik op weekend: Jeugd van schoolbank naar atletiekterrein

pka-97
Het eerste septemberweekend omvat uiteraard meer dan het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren. Terwijl de Belgische top van die categorieën hun ding doen in Herentals, is er elders ook nog een ruime bedrijvigheid.

Vilvoorde AC bijt vrijdagavond de spits af met een open meeting (en provinciaal kampioenschap 10.000m) in de Drie Fonteinen.

Zaterdagavond 3 september is er in Beveren de Nacht van Volharding, net zoals de Prijzenmeeting van Zwevegem zaterdagnamiddag, is dat ook een open meeting. De benjamins, pupillen en miniemen hebben keuze te over met jeugdmeetings in Ninove, Vilvoorde (VAC), Kapellen, Gent (KAAG) en Bree.

Zondag, tijdens de tweede dag van het BK cadetten en scholieren, draven ook de junioresteams in Herentals op voor hun nationale estafettekampioenschappen. De zes overige organisaties hebben allemaal betrekking op de BePuMi. Een Kids’ athletics in Ertvelde; Jeugdmeerkampen in Tielt en Geel en Jeugmeetings in Beveren, Aalst (EA) en Hechtel. Woensdagavond 7 september, twee dagen voor de AG Insurance Memorial Van Damme, zijn er nog wedstrijden in Oudenaarde (open meeting met jeugd) en Tessenderlo (open meeting).

Zaterdag is er behoorlijk wat activiteit in het wegcircuit. Zo is er de Pierenloop in Ravels (ARAC, max. 10 mijl), de Cronos jaarmarktloop in Edegem (max. 10K), de Stratenloop van Grimbergen (max. 7,6K), de Kapittelloop in Brasschaat (max. 10 mijl) en Dwars door Gooik (ACP, max. 10K). Zondag is er in het Limburgse Hamont nog de Groene halve marathon (SACN, max. 21K).

Klik op de kalender voor meer info betreffende de Vlaamse atletiekorganisaties.