24/05

atletiekblik op (verlengd) weekend: Ifam-koorts

-jd29828

Het wordt ongetwijfeld een hele drukke zaterdag voor organisator Kim Barbé en zijn medewerkers aan de IFAM-meeting.

Een verlengd weekend waarin heus zomerweer voorspeld wordt: dat zal een atletiektopper worden. De organisatoren van de IFAM wrijven zich alvast in de handen, en met hen ook elke rechtgeaarde atletiekliefhebber.

De IFAM bijt dit jaar de spits van de Flanders Cup serie af. Zaterdag is organisator Eendracht Aalst al vanaf 10u00 ’s ochtends paraat op de snelle mondopiste van Oordegem-Lede. We hebben een heel flauw vermoeden dat de inrichters, juryleden en helpers er een hele lange en warme dag onder de zomerzon zullen doorbrengen. Een dag die vermoedelijk pas eindigt onder een heldere sterrenhemel. De laatste wedstrijd is gepland om, jawel, een half uur na middernacht... Maar als zondagochtend de balans zal opgemaakt worden met een hele lange lijst van allerlei soorten records en internationale minima, dan moet dat de initiatiefnemers voldoening en motivatie opleveren om blijven door te zetten. Je krijgt niet voor niks 2.767 voorinschrijvingen in de mailbox…  U kan op de IFAM-site zelf terecht voor de laatste info betreffende de meeting, maar dat de lijst met internationaal gekwalificeerde atleten zaterdagavond zal toegenomen zijn, mag u nu al voor waarheid aannemen. De tabellen met records en minima worden dus best niet te ver buiten handbereik gelegd.

Maar alvorens het eerste startschot in Oordegem-Lede weerklinkt, valt er nog meer atletieknieuws te beleven. Woensdagavond nodigt RA Mechelen de jongeren uit voor een jeugdmeeting tot cadet en is er in Ertvelde een Kids’ Athletics.

Op Hemelvaartdag staan de hamerslingeraars in de kijker: dan worden in Sint-Niklaas de Vlaamse hamertitels uitgereikt aan de Cadetten, Scholieren en Masters tijdens een werpmeeting. Deelnemers en tijdschema kan u op onze site terugvinden.

In dezelfde provincie strijkt donderdag de VAL-Jongerentrofee neer op het terrein van Ninove. In Duffel en Tielt zijn er jeugdmeetings en in Mol en Tienen staan er open meetings op de kalender. In de Suikerstad staat die organisatie in het kader van de 75ste verjaardag van RC Tienen. Er zijn ook Pupillen en Miniemen op het Houtemveld welkom.

Wie vrijdag (avond) heeft uitgekozen om atletiekprestaties te leveren, kan terecht in Zwevegem voor een open meeting.

Zaterdag is er naast de IFAM nog een andere Flanders Cup: de meerkampers slaan dan hun tenten op in Herentals voor een tweedaagse, tevens het Antwerps meerkampkampioenschap. De jongeren kunnen niet terecht bij de Flanders Cups, maar zaterdag zijn die BePuMi welkom op de jeugdmeetings van Brasschaat en Deinze of op de jeugdmeerkamp van Beernem (FLAC).

Wie na vier atletiekdagen nog atletiekhonger heeft, kan zondag naar de Memorial Leon Denys in Izegem voor een open meeting. De vier andere zondagorganisaties zijn uitsluitend bedoeld voor de jeugd. Met de VAL-Jongerentrofee in Vilvoorde (VAC), kan het voor de deelnemers aan dat regelmatigheidscriterium een vruchtbare week worden. Verder zijn er zondag nog jeugdmeetings in Kapellen en Beveren en een jeugdmeerkamp in Alken. Daarmee wordt het atletiekhoofdstuk van de maand mei afgesloten.

In het wereldje van de wegatletiek zijn zondag vele paren lopersbenen aan de slag in de 20 kilometer van Brussel, maar wie het ietsje minder druk wil, kan perfect terecht op vrijdagavond bij de 10 van Wichelen (RCG) of zondagnamiddag op de Bokkerijdersrun van Wellen (ADD, max. 10K).