15/04

Alternatief programma voor Renée Eykens in Portugal

renee

Renée Eykens

Renée Eykens trok net als vele anderen op trainingsstage in de paasvakantie. Ze koos voor Alfamar, in het Portugese Albufeira, en keerde zondagavond terug. Ze heeft helaas te kampen gehad met last aan de rechterenkel.

"Een week voor afreis heb ik het mindere nieuws gekregen", zegt Renée Eykens/KAPE. "Ik mocht enkele dagen niet lopen door een peesontsteking aan de peroneei ter hoogte van mijn rechterenkel. Daarna zou ik alternatief weer mogen opbouwen, maar ook de eerste stageweek heb ik niet zoals gepland kunnen afwerken."

Renée bleef ondanks de blessure niet in de zetel zitten. "Ik heb alternatief niet stilgezeten, en ook enkele testloopjes gedaan. Ik probeer de enkel momenteel onder controle te houden, en heb ook al een pistetraining afgewerkt om te kijken hoe de voet reageert. Daarnaast moet ik oefeningen doen om mijn voet op te trainen, naast de gebruikelijke stabilisatie en core-stability."

De stage kreeg door de blessure toch een heel andere invulling. "Het plan was om al stevige pistetrainingen te doen met weerstand, om die hardheid van in trainingen mee te nemen naar België. Snelheid en explosiviteit kan ik momenteel helaas niet doen. Het doel is nu om de juiste balans te vinden en te behouden. Ik wil er het best mogelijke van maken in plaats van bij de pakken te blijven zitten. Ik ga nog altijd voor het EK in Berlijn, maar mijn voet zal heel bepalend worden."