30/01

Allianz Vlaamse Kampioenschappen Indoor: Rosius net voor Mehuys

rosius-rani-2022-gent-kvvi-jdc-min

Rani Rosius

Voor het eerst in twee jaar waren toeschouwers opnieuw welkom in de Gentse Topsporthal voor een atletiekmeeting. Tijdens de Allianz Vlaamse Kampioenschappen Indoor lieten de vrouwen enkele mooie prestaties optekenen met een spannende ontknoping op de 60m en 800m. En ook in kampnummers kregen we een mooie strijd in onder meer het verspringen en het kogelstoten.

Het eerste startschot van het eerste indoorkampioenschap met publiek was voor de vrouwen op de 60m horden. Angel Agwazie/AVLO nam de beste start en mocht met 8”57 als beste naar de finale. Met 8”48 deed ze net geen tiende sneller om het goud te pakken voor Emma De Naeyer/ACME (8”63) en Hanne Maudens/VS (8”72). Op de vlakke 60m kwam Elise Mehuys/LYRA als beste uit de reeksen met een sterke 7”36, amper vijf honderdsten boven haar persoonlijk record. In de finale werd het bijzonder nipt tussen Mehuys en Rani Rosius/AVT. De eindpunch van Rosius leverde haar finaal de titel op met 7”40 tegenover 7”42 voor Mehuys. Op de 200m haalde Justine Goossens/RCG zoals verwacht het goud op met 24”28 in de finale voor Cloë Van der Meulen/RCG met 24”57.

Scholiere Zoë Laureys/DUFF was de beste op de 400m. Met 55”68, de vierde indoorprestatie van een scholiere ooit, won ze voor Ilana Hanssens/ASVO (56”28). Op de 800m kregen we een goedgevulde rechtstreekse finale. Na de start scheidde een kopgroep met de favorieten zich af. In de laatste ronde kwam het tot een lange eindsprint tussen Elena Kluskens/LEBB en Nina Van Pelt/LOOI waarbij Kluskens het beste uit de laatste bocht kwam en het haalde met 2’13”74 voor Van Pelt met 2’14”76. Op het langste loopnummer van de dag voor de vrouwen, de 1500m, was Jenna Wyns/VAC de best met 4’22”14.

De titel in het polsstokspringen ging zoals verwacht naar Fleur Hooyberghs/ACHL met 3m90. Na de Vlaamse titel outdoor pakt Hooyberghs nu ook de indoor titel. In het verspringen gingen Sennah Vanhoeijen/DEIN en Stefanie Brosens/TUAC onder elkaar uitmaken wie de nieuwe Vlaamse kampioene werd. Ze bleven tot en met de vijfde poging in elkaars buurt met 5m72 voor Vanhoeijen en 5m78 voor Brosens. In de laatste ronde schudde Vanhoeijen exact 6m00 uit haar benen. Brosens moest reageren en deed dat ook. Met 5m90 liet ze haar beste sprong opmeten, maar ze kon de eerste plaats niet heroveren. Goud voor Vanhoeijen en zilver voor Brosens. Juniore Yorunn Ligneel/HAC was zoals verwacht de beste in het hoogspringen met 1m75. Sietske Lenchant/ROBA was de beste in het hinkstapspringen met 12m00 en pakte in het kogelstoten een tweede medaille met 14m13. De titel met de kogel was voor Belgisch kampioene Elena Defrère/VAC met 15m13 na een mooie competitie met Jolien Boumkwo/VAC op een tweede plaats met 15m03. 

De volledige uitslag van de Allianz Vlaamse Kampioenschappen Indoor vind je hier.