14/05

Allianz KVV mannen: Michael Obasuyi nadert stap voor stap op topniveau

obasuyi-d4s5422-min

Michael Obasuyi

Op het Allianz KVV in Merksem zijn, onder een stralend Antwerps zonnetje, enkele ranglijsten aller tijden bij de mannen stevig herschreven. Michael Obasuyi herschreef in de 110m horden nog geen lijstjes, maar toonde wel dat hij steeds dichter naar zijn Europese topniveau toegroeit. Het hoogst op de ranglijsten kwam Rémi Malengreaux uit. Hij rukt in het hamerslingeren op naar de vierde plaats aller tijden.

Op de kortste afstand ging het meteen snel. Rendel Vermeulen/MACW hield als junior alle oudere concurrenten af in de 100m finale en won in 10”76, met tegenwind. In de reeksen blies die wind wel in het voordeel en lukte Rendel zelfs 10”68, een chrono die hem op plaats 21 brengt op de allertijdenranking bij de juniores. Over 110m horden toonde Michael Obasuyi/OEH consistentie op een prima niveau. Hij klokte zowel in de reeksen als in de finale 13”65 en komt nog slechts vijftien honderdsten tekort voor de EK-limiet. Dat lijkt wel goed te komen met wat meer tegenstand.

In de 400m toonde Dries Van Nieuwenhove/EA dat hij meer kan dan alleen maar hordelopen. Hij won een bloedstollende baanronde in een knappe 47”11, een tijd die hem in de top 50 aller tijden brengt. Ook Robin Van Damme/ACME en Jonas De Smet/KAAG gingen met 47”36 en 47”46 behoorlijk hard. Over 400m mét horden was het Dries Peeters/AVKA die erg snel ging. Hij klokte 51”90 en rukt op naar plaats 36 op de nationale allertijdenranking.

En dan waren nog enkele knappe prestaties in de kampnummers. In het discuswerpen stak junior Andreas De Lathouwer/VS de zege op zak met 53m03. Slechts twee Belgische juniores deden ooit beter. Andreas was bovendien ook derde bij het kogelstoten met 16m16. De winst was daar met 17m75 voor Mathias Quintelier/LYRA. Thomas Van Nuffelen/DCLA presteerde uitmuntend in het polsstokspringen en verbeterde zich tot 5m41. Hij komt de top tien aller tijden binnen en mag zijn zo stilaan internationaal gaan noemen. Hij was een van de grote uitblinkers in Merksem, net als Rémi Malengreaux/RCG, die zich in het hamerslingeren verbeterde tot 67m10 en op de vierde plaats terechtkomt op de nationale ranking aller tijden.

De volledige uitslag van de Allianz Vlaamse Kampioenschappen vind je hier