17/05

Allianz Kampioenschap van Vlaanderen goedgekeurd als testevent

banner-kvv
Dankzij een intensieve samenwerking met het kabinet van sport van de Vlaamse Regering, AC Lebbeke en het gemeentebestuur van Lebbeke werd het dossier van Atletiek Vlaanderen om het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen als nationaal testevent te organiseren goedgekeurd. Op zondag 23 mei vindt de Vlaamse titelstrijd plaats in Lebbeke.

Het opzet van het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen is erop gericht om de logistiek en de organisatie van grote evenementen aan het coronaprotocol te toetsen. Aanstaande zondag zal er plaats zijn voor zo’n 250 atleten en 500 toeschouwers. Het uurrooster wordt wel gespreid om te verzekeren dat er nooit meer dan 200 toeschouwers tegelijk aanwezig zijn. Tijdens het testevent zullen er verschillende methoden op een systematische wijze worden ingezet om de nauwkeurigheid van de bezoekerstellingen in kaart te brengen. De Karel De Grote hogeschool zorgt voor de nodige wetenschappelijke ondersteuning.

Uitgebreide testing

Op elke discipline wordt een titelstrijd georganiseerd met zes tot acht deelnemers, afhankelijk van het aantal beschikbare banen. Elke atleet kan maximaal aan één proef deelnemen om zoveel mogelijk atleten een kans op competitie aan te bieden. Voor elke geselecteerde atleet mogen ook twee toeschouwers aanwezig zijn. Om het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen veilig te laten verlopen en de impact van het testevent na te gaan, worden alle aanwezigen zowel vóór aanvang als na het evenement getest

Medewerkers gezocht

Voor een vlotte organisatie van de testzone aan de ingang zijn we nog op zoek naar extra medewerkers. Ben je beschikbaar op zondag 23 mei en wil je graag helpen om het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen vlot te laten verlopen? Neem dat contact op met owen@atletiek.be. Een medisch diploma (en ervaring met afname neusswabs) is een pluspunt.

Alle info over het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen Alle Categorieën, zoals de deelnemers en het tijdsschema, vind je hier terug.