23/05

Allianz Kampioenschap van Vlaanderen: vrouwen maken het mooie weer in de kampnummers

hooyberghs-fleur-2021-kvv-lebbeke-jdc-klein

Fleur Hooyberghs gaat voor het eerst over 4 meter

De wind weerhield de vrouwen om toptijden neer te zetten op de loopnummers tijdens het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen in Lebbeke. Dus moesten ze het mooie weer maken in het kampnummers. Elena Defrère en Fleur Hooyberghs deden beter dan ooit en Vanessa Sterckendries toonde zich alweer wedstrijd klaar met een mooie reeks in het hamerslingeren.

Elena Defrère/VAC won het kogelstoten in een nieuw persoonlijk record. In haar tweede poging kwam ze tot 14m54. Defrère was daarmee de enige voorbij 14 meter, hoewel Sietske Lenchant/ROBA dicht in de buurt kwam met ook al een nieuwe persoonlijke beste van 13m97. De samenwerking tussen Defrère en trainster Kelly Van Maldegem werpt duidelijk zijn vruchten af.

In het polsstokspringen lukte Fleur Hooyberghs/ACHL ook een persoonlijk record. Ze vloog over 4m02 en klaart daarmee voor het eerst 4 meter. Aan de overkant van de piste hield de enkel van Vanessa Sterckendries/OEH goed stand en met een mooi 66m36 kan ze tevreden terugkijken op haar doortocht in Lebbeke. Zita Goossens/DEIN won het hoogspringen voor Yorunn Ligneel/HAC. Goossens ging als enige over 1m77 en liet de lat nadien op 1m84 leggen, de limiet voor het EK voor beloftes. Maar de lat kwam driemaal naar beneden. In het verspringen mochten we ons verwachten aan een spannende strijd en dat werd het ook. Het was uiteindelijk Anne-dominique Baramoto/MAC die met 6m08 (+3.1 m/s) de Vlaamse titel won.

Met Rani Vincke/HAC (100m in 11”80 met +2.3 m/s) en Chloë Beaucarne/FLAC (100m horden in 13”78 met +2.7 m/s) gingen de Vlaamse titels op de kortste loopnummers naar West-Vlaanderen. Op de 1500m won de jonge Fien Peusens/ATLA in 4’36”80 na een sterke eindsprint. Op het langste loopnummer van de dag, de 5000m, won Nina Lauwaert/ROBA comfortabel in 16’46”77.

De volledige uitslag van het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen vind je hier