26/02

Allianz Belgian Indoor Championships: hoogstaande Belgen met drie BR’s en drie limieten

-d4s7449-min

Isaac Kimeli

De nationale titelstrijd heeft voor vuurwerk gezorgd in Louvain-la-Neuve. Met drie Belgische records en drie limieten voor het WKI kregen we een bijzonder hoogstaand BK. Een blessure voor Cynthia Bolingo en Sacoor zorgde wel voor een domper op de nationale feestvreugde.

Vreugde en verdriet voor Bolingo

In de reeksen van de 60m bij de vrouwen zorgde Cynthia Bolingo/CABW al meteen voor een eerste hoogtepunt. Met 7”25 dook ze onder de limiet voor het WKI in Belgrado. In de finale ging het mis, want Bolingo blesseerde zich tijdens de race. Het is momenteel nog afwachten wat het verdict is. Rani Rosius/AVT stak de nationale titel op zak met 7”35 voor Elise Mehuys/LYRA, die met 7”40 nog niet zeker is van het WKI.

Historisch podium op 800m

Het beloofde een mooie strijd op de 800m. Het werd uitkijken naar Eliott Crestan/SMAC en Aurèle Vandeputte/HAC op de 800m. De mannen maakten er een snelle wedstrijd van met ook Tibo De Smet/RCG die andermaal indruk maakte. De drie doken onder 1’47”, met Crestan als winnaar in een nieuwe nationale recordtijd. Met 1’46”11 doet Crestan dan zijn eigen BR van 1’46″40. In zijn spoor liep Vandeputte eveneens een bijzonder sterke wedstrijd, want met 1’46″49 duikt hij onder de limiet voor Belgrado. Crestan had zich eerder op het seizoen al verzekerd van de limiet. Het brons was voor De Smet die met 1’46″80 de limiet van 1’46”70 net misliep.

Watrin in de recordboeken

Op de 400m waren alle ogen gericht op Julien Watrin/DAMP. De tornado in vorm kreeg concurrentie van Alexander Doom/AVR en Jonathan Sacoor/OEH, maar zette de wedstrijd volledig naar zijn hand. Met 46”15 deed hij opnieuw beter dan ooit en ditmaal ging hij zelfs sneller dan het BR van Cédric Van Branteghem/STAX (46”18). Met 45”9 als hand gestopte tijd staat Alfons Brydenbach/DALO ook in de recordboeken. Doom volgde als tweede met 47”46, terwijl Sacoor de strijd moest staken wegens een kwetsuur aan de hamstring. Het wordt afwachten hoe snel de hamstring hersteld met oog op het WKI. Bij de vrouwen was Naomi Van Den Broeck/ROCA (53”11) de beste voor Hanne Claes/DCLA (53”27).

Quintelier haalt zijn gram

In het kogelstoten was Matthias Quintelier/LYRA op zoek naar de 18m87 van Wim Blondeel/KAAG.  Tijdens de Allianz Vlaamse Kampioenschappen indoor kwam hij al tot 18m77. In Louvain-la-Neuve was het raak voor Quintelier. Met 18m92 mag hij zich de nieuwe Belgische recordhouder noemen.

Somers en Kimeli voor Belgrado

Het laatste nummer van de dag was de 3000m, waarin veel werd verwachten van Ismael Debjani/CABW, Michael Somers/LYRA, Isaac Kimeli/OEH en Simon Debognies/OEH. Na puik haaswerk van Pieter Sisk/DCLA nam Kimeli het initiatief over terwijl Somers en Debognies attent volgden. Debjani moest passen en de rol lossen. Kimeli liep naar de winst met 7’46”62 en dook daarmee onder limiet van 7’50”00 voor Belgrado. Somers ging nog voorbij Debognies en kwam als tweede aan na 7’48”72, eveneens goed voor een ticket richting Belgrado. Debognies werd derde in 7’50”53 en misliep de limiet met een dikke halve seconde.

De volledige uitslag vind je hier.