12/02

Allianz Belgian Indoor Championships 2021

sport-allianzbkindoor-pos-rgb
De Vlaamse Atletiekliga en la Ligue Belge Francophone d'Athlétisme hebben samen met de KBAB, Koninklijke Belgische Atletiekbond, en na intens overleg met de bevoegde instanties de goedkeuring verkregen voor de organisatie van de Allianz Belgian Indoor Championships. Als gevolg van de aanhoudende coronacrisis wordt de nationale titelstrijd wel een editie van beperkte omvang.

De huidige maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus laten competitie voor amateursporten niet toe. Voor elke uitzondering, zoals het gebruik van indoor trainingsfaciliteiten of deelname aan wedstrijden, is een specifieke toelating nodig van de overheid die per geval wordt bekeken. De strenge maatregelen hebben ook een impact op de organisatie van het BK indoor en het BK indoor meerkampen voor alle categorieën. Maar met de Europese indoorkampioenen en de Olympische Spelen in het vooruitzicht hebben de Waalse en Vlaamse federatie, samen met de KBAB, hun schouders gezet onder de organisatie van een BK. Want op nationale kampioenschappen kunnen atleten punten verdienen voor de World ranking van World Athletics. Een hoge plaats op die ranking is nodig indien atleten zich willen kwalificeren voor een internationaal kampioenschap. Het wordt wel geen kampioenschap met open inschrijvingen, zoals in normale omstandigheden wel het geval is, maar een editie met een beperkt aantal deelnemers. De beslissing over welke atleten mogen deelnemen ligt niet bij de federaties, maar wel bij de Vlaamse en Franstalige overheid.

De Allianz Belgian Indoor Championships vinden plaats op zaterdag 20 en zondag 21 februari in de indoorhal in Louvain-la-Neuve en het aantal deelnemers wordt beperkt tot een 80-tal atleten. Wij weten dat we daarbij veel atleten moeten ontgoochelen, maar met dit Allianz Belgian Indoor Championships willen we de atleten die kans maken op een internationaal kampioenschap de mogelijkheid bieden om zich hiervoor te kwalificeren. De atleten in kwestie worden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.