22/10

Bashir Abdi voert trainerswissel door

belgaimage-128587699-full

Bashir Abdi en trainer Peter Robbens na afloop van de CrossCup Relays.

Bashir Abdi ruilt trainer Peter Robbens voor Tim Moriau. Dat maakte hij bekend op de CrossCup in Gent. Op het podium, waar hij als vierde eigenlijk niet op mocht, nam hij op een mooie manier afscheid van de man die hem van in het begin bijstond.

Mede doordat hij in de laatste bocht het stokje liet vallen, moest Bashir Abdi/RCG aan de Blaarmeersen vrede nemen met een vierde plaats. Nadien ging het toch vooral over zijn trainerswissel. "Al jaren stel ik op buitenlandse stages vast dat ik heel graag in een groep train, en dat mij dat ook deugd doet. Die groep kan ik nu vinden bij Tim Moriau. Dat is de belangrijkste reden voor mijn overstap", zei Bashir.

De Gentenaar nam heel even de micro van de plaatselijke speaker over om Peter Robbens, die hem twaalf jaar lange begeleidde, te bedanken. Een stevig boeket bloemen kon niet ontbreken. Over zijn wedstrijd in Gent bleef Bashir met een zuur gevoel achter. "Zo jammer. Toen ik het stokje liet vallen stoomden Bouchikhi en Hendrix mij voorbij, en kreeg ik ook mentaal een tik. Maar ik voel me wel klaar voor een mooie veldloopwinter.