30/07

7 dagen tot Berlijn: Eykens krijgt voet onder controle, Milanov geeft forfait

renee

Renée Eykens.

Met nog 7 dagen te gaan tot het EK atletiek in Berlijn is het tijd om vooruit te blikken. Renée Eykens en Philip Milanov hebben gemeen dat ze de voorbije weken kregen af te rekenen met een voetblessure. Bij Renée lijkt die echter net op tijd onder controle te geraken, Philip moet forfait geven voor het EK.

Renée Eykens/KAPE testte in Ninove de voet en de vorm, en dat liep niet slecht. Ze werd er in de 800 meter mooi derde in 2:02.65. "De voet reageerde niet heftiger dan tijdens een doorgedreven training, en ik heb op het einde van de wedstrijd goed kunnen doorduwen. Dat was het belangrijkste", vertelde Renée na afloop. "Het was nodig om voor het EK nog eens een wedstrijd in de benen te hebben. De voet is beter, maar de pijn is zeker niet weg. Je kan niet tegelijk een blessure laten helen en op topniveau trainen. Volgens mij kan ik de voet op het EK wel onder controle houden, maar het is vervelend dat de voorbereiding niet is gelopen zoals ik wilde. Ik heb de laatste weken meer alternatief getraind dan op mijn loopschoenen."

Over haar koers in Ninove was Renée best te spreken. "Ik heb misschien iets te lang gewacht, waardoor er een gaatje viel. Verder deed ik het tactisch wel goed, en ook die tijd is gezien die omstandigheden zeker niet slecht. In mei voelde ik me echt fantastisch, maar toen heb ik moeten onderbreken. Het is al een prestatie dat ik aan de start sta in Berlijn, en ik ga daar gewoon alles geven. Het is moeilijk om daar specifieke verwachtingen op te plakken."

Philip Milanov/VAC liet via sociale media weten het EK in Berlijn te moeten laten schieten, waardoor België in één klap een van zijn grootste medaillekandidaten verliest. Philip had uit Amsterdam zijn zilveren medaille te verdedigen, maar een stressfractuur in een middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet maakt dat hij vier à zes weken niet mag werpen.